Diyarbakır Milletvekili Hamzaoğulları ve Sivas Milletvekili Bilgin, Türk İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Hollanda'da bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, bu ülkede yaşayan Türk işadamlarıyla bir araya geldi.

Hollanda Türk İşadamları Derneği ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin organize ettiği programda yatırımcıların sorunlarını dinleyen Hamzaoğulları ve Bilgin, Türk kökenli işadamlarının bulundukları ülkelerle Türkiye arasında köprü görevi gördüğünü dile getirdi.

Hilmi Bilgin, 18 bini aşan sayıları ve yıllık 6 milyar avroya yaklaşan cirolarıyla Türk işadamlarının Hollanda'da binlerce kişiye istihdam olanağı sağladığını, bu durumun kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Türkiye'nin belirlediği 2023 hedefine ulaşmada yurt dışında yaşayan Türk işadamlarının da önemli katkı yapabileceğini belirten Bilgin, "Türkiye olarak 2023'te ilk 10 ekonomi ve 500 milyar dolar ihracat diyorsak bunu yapacak olan burada yaşayan hemşehrilerimizdir, işadamlarımızdır. Bu manada devlet olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

İşadamlarının, AB'nin Türkiye'den ithal edilen bazı ürünlere koyduğu kota, pasaport harçları ve dövizle askerlik başta olmak üzere bir çok konuda şikayetleri olduğuna değinen Bilgin, bu sorunları not ettiklerini ve Türkiye'ye döner dönmez ilgili yerlere ulaştıracaklarını ifade etti.

-Gönül köprüsü-

Cuma gününden bu yana Hollanda'da verimli temaslarda bulunduklarını belirten Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ise anavatanla yurtdışındaki Türkler arasında gönül köprüsü kurmak istediklerini söyledi.

Avrupa'da bulunan binlerce Türk işadamının Türkiye'de daha çok tanınmasını arzuladıklarına vurgu yapan Hamzaoğulları, bu konuda var olan eksikliklerin giderilmesi için çaba harcayacaklarını dile getirdi.

-" Çalışma var, yakın zamanda güzel haberler bekleyeceğiz"-

Vatandaşlarla görüştükleri hemen her ortamda dövizli askerlik bedelinin yüksekliğinin gündeme geldiğine dikkati çeken Hamzaoğulları, bu konuda bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Çalışma var, yakın zamanda güzel haberler bekleyeceğiz inşallah. Döndüğümüzde hazırlayacağımız raporda bu konu da muhakkak gündemde olacak. Bu konuyla ilgili çok kısa zamanda güzel bir haber vereceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

Muhabir: Yasin Yağcı

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Kaynak: AA