Bakan Şimşek’ten Batmanlı Öğrencilere Hediye

Zambak Yayın Grubu, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Batman’da ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak amacıyla Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla 698 bin 723 TL bağış yaptı.

Bakan Şimşek’ten Batmanlı Öğrencilere Hediye
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşen törende ihtiyaç sahibi öğrencilere hediyeler dağıtıldı.Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan ve Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner ve diğer yetkiler katıldı.

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eğitime verdikleri öneme değindi. Sözlerinin başında Kimse Yok mu Derneği ve Zambak Dergisi'ne canı gönülden teşekkür eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet olarak eğitimi önemsediklerini bu nedenle en büyük yatırımı eğitime harcadıklarını söyledi.

Devlet olarak bütçenin neredeyse beşte birini eğitime harcadıklarını söyleyen Bakan Şimşek, özellikle sivil bir takım insiyatiflerin yani sivil toplum örgütlerinin bu alanda da vatandaşlara yardımcı olmasının kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini ifade etti.

Kimse Yok mu Derneği’nin etkinliklerine daha önce de katıldığını belirten Bakan Şimşek, konuşmasında şunları dile getirdi: “Allah kendilerinden razı olsun sadece Türkiye’nin dört bir tarafında yoksullara ulaşmıyorlar. Aynı zamanda neredeyse 100 ülkede faaliyetleri var ve gerçekten takdir edilmesi gereken desteklenmesi gereken büyük bir başarı örneğidir. Batman’da bir şubenin açılacak olması bizleri fazlasıyla memnun ediyor.” Zambak Grubu'nun Kimse Yok mu Derneği yoluyla sağladığı yaklaşık 700 bin liralık desteği çok önemli bulduklarını belirten Bakan Şimşek, “Ben kendilerini de canı gönülden tebrik ediyorum. Eğitim denince akla sadece öğretmen, sadece derslik gelmez. Eğitim materyalleri de çok önemlidir. Zambak ta hakikaten bu konuda kendisini kanıtlamış.” dedi.

Kurumsal Sosyal sorumluluk faaliyetleri uluslararası alanda iş ahlakının gereği olarak tanımlayan Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan, “Bizlerde bu bilinç ve sorumlulukla Zambak yayın grubu olarak yaklaşık 3 yıldır Zambak Çocuk Tiyatrosu ile yılda 200 bine yakın öğrencimize ücretsiz hizmet götürmekteyiz. Ayrıca 81 ilimizde eğitimlerimize ve öğrencilerimize hizmet götürmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Ceylan, “Batman ilimizde de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize verilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla bağışta bulunuyoruz çünkü eğitim kalkınmanın temelidir. Türkiye’nin kalkınmasının da iyi bir eğitimle olacağına inanıyor ve özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz başta olmak üzere eğitime destek vermeye çalışıyoruz.” İbrahim Ceylan, “Yardımlaşmak bizim kültürümüzün en temel parçasıdır. Bizler, kültürümüzün yaygınlaşmasını, yaşatılmasını kardeşlik ve dostlukların pekişmesinde önemli bir adım olarak görüyoruz. Türkiye’nin uluslararası alanda geldiği ve geleceği başarı alanlarının artması geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verilecek iyi bir eğitimle mümkündür. İmkân bulamamış fakat destek verildiğinde başarılı olacak öğrencilerimize katkı yapmayı çok önemsiyoruz. Bugün Öğrencilerimiz için 698 bin 723 liralık bağış çekini, Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim ediyoruz.” dediCeylan, "Programımıza teşriflerinden dolayı ; Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’e, Sayın Valimiz Yılmaz Arslan’a ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şerif Akboğa’ya saygılarımızı arz ediyor, lojistik katkılarından dolayı Sürat Kargo Şirketine, Batman'da görev yapan tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KİMSE YOK MU EĞİTİME TAM DESTEK VERİYOR
Yoksullukla mücadelede köklü bir çözüm olması adına eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini belirten Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner; “Yurt içinde ve dünyanın az gelişmiş ülkelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere birçok alanda eğitim desteği veriyoruz.” dedi.

Çetiner; “Kimse Yok Mu maddi imkânları kısıtlı olan öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla “Okuma Salonu” adı verilen etüt merkezleri açıyor. Maddi imkânsızlık sebebiyle dershaneye gitme imkânı bulamayan öğrenciler, Kimse Yok Mu’nun destek olduğu ve gönüllü öğretmenlerin ders verdikleri bu okuma salonlarında lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanabiliyor. Kimse Yok Mu ve bağışçılarının yardımlarıyla bugüne kadar 33 ilde okuma salonu açılırken, yeni okuma salonlarının açılması için çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Çetiner; “Tüm bu hizmetlerin yanı sıra, eğitim almak en temel haklarıyken, maddi imkânsızlıklardan dolayı öğrenimini devam ettiremeyen çok sayıda çocuk var. Çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için Kimse Yok Mu; sırt çantası, beslenme çantası, kalem kutusu, suluk, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, boya kalemi, cetvel seti gibi kırtasiye malzemelerini eğitim sezonu başında ve ortasında olmak üzere yılda 2 kez ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırıyor.” şeklinde konuştu.

Çetiner, Zambak Grubu'na katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Şimşek'e hediye çeki takdim edildi. Daha sonra okuldaki öğrencilere hediye paketleri dağıtıldı .