Kılıçdaroğlu'ndan Hz. Ali Vurgulu 'Haberal' Mesajı

Zonguldak’ta açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazreti Ali’nin; “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünü hatırlatarak, "Mehmet Haberal bütün mal varlığını eğitime harcamış bir isim.On binlerce öğrenci yetiştirmiş. Yani bırakın bir harf öğretmeyi; binlerce harfi, düşünceyi, ideali öğretti. Ve o öğrenciler, bugün Türkiye'nin her tarafında hayat kurtarıyor. Çoğu doktor oldu. Bu insanı biz hapishanelerde çürütüyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Hz. Ali Vurgulu 'Haberal' Mesajı
Zonguldak’ta açılışını yaptığı Atık Su Arıtma Tesisi’nin kumanda merkezindeki gezisinin ardından Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile ilgili sorusuna cevap verdi. Açıklamasının başında Kutlu Doğum Haftası'nda bulunulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, dördüncü halife Hazreti Ali'nin; “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünü hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “Mehmet Haberal bütün mal varlığını eğitime harcamış bir isim. On binlerce öğrenci yetiştirmiş. Yani bırakın bir harf öğretmeyi; binlerce harfi, düşünceyi, ideali öğretti. Ve o öğrenciler, bugün Türkiye'nin her tarafında hayat kurtarıyor. Çoğu doktor oldu. Bu insanı biz hapishanelerde çürütüyoruz” diye konuştu.

Özgürlük ve demokrasi söylemlerinin arttırılması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “4 yıldır bir bilim insanının, bir düşünce insanının hapishanelerde tutulması, demokrasimiz açısından son derece büyük bir ayıptır. Bu ayıba ben tahammül edemiyorum. Zonguldaklılar da tahammül edemiyor. Hapishanelerde aydın sayısının artması, o ülkelerde demokrasinin olmadığını gösterir. Demokrasinin sorunlu, sıkıntılı olduğunu gösterir. Şu anda Türkiye’deki tablo maalesef bu. Çağdaş hiçbir ülke Türkiye’de demokrasi olduğunu düşünmüyor zaten. O tren kaçtı. Biz yeniden demokrasi ve özgürlük söylemlerini daha sıklıkla dile getirmeliyiz. Bunu yapabilirsek, Haberal da, diğer milletvekilleri de görevlerinin başına dönerler.”
Kaynak: İHA