Chp'liler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İmar Eylemi Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Teşkilatı, Esenyurt imar planını protesto etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylem, dün öğle saatlerinde başladı ve geceyarısına kadar sürdü. CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, eyleme ilişkin Cihan'a yaptığı açıklamada, "İstanbul'u maalesef bir rant olarak görüyorlar. Büyük gökdelenler, büyük alışveriş merkezleri olarak görüyorlar. 5 kat olması gereken yere 30 kat yapıyorlar. Kağıt, maket üzerinde binaları üst üste koyarak vatandaşlara satışlar gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlar mağdur oluyor. Maket üzerinden vatandaştan paralar alıyorlar. Yapılan bu işler imar planına uygun değil. Bugün bunu kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Bunu bir gecede yasalaştırmaya çalışıyorlar. Esenyurt ve diğer çeşitli yerlerde de aynı şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Yaşananları kamuoyuyla paylaşmak için buradayız" dedi.

Eyleme CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, ilçe başkanları, belediye başkanları ve bazı milletvekilleri de katıldı.