Geleceğin Bilim İnsanları Yarışıyor

Doğanata Eğitim Bilim Enerji ve Mühendislik Fuarı bu yıl duayen eğitimci Necdet Doğanata anısına yapılıyor.

Geleceğin Bilim İnsanları Yarışıyor
Doğanata Eğitim Kurumları’nın düzenlediği 2.DOESEF (Doğanata Eğitim Bilim Enerji ve Mühendislik Fuarı) Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi bahçesinde düzenlenen törenle başladı.

Konak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen DOESEF açılış töreninde, 43 il ve 2 ülkeden 400’ün üstünde projeyle katılan çocuklar bir araya geldi.

Çocukların heyecan ve mutluluklarına ortak olan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Doğanata Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, eğitime ve çocukların geleceğine verdiği destek için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. 2.DOESEF’in bu yıl yaşama veda eden duayen eğitimci Necdet Doğanata anısına yapıldığını hatırlatan Ali Rıza Doğanata, “Geçen yıl başladığımız bu projeyi bu yıl ikiye katlayarak devam ediyoruz. Bilgi çağındayız ve bilgiyi üreten, geliştiren bir ülke olmalıyız. Bilgiyi ezberlemekle bir yere varamayız. Bu yüzden DOESEF ve burada çocuklarımızın ürettikleri projeler çok önemli. Ömür boyu araştırmacı olmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

UMUT GENÇLİKTE Hababam Sınıfı’nın efsane müziğiyle çocukları karşılayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, fuara katılan öğrencileri kutladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak “Gençlik bizim geleceğe yönelik en temel umudumuz ve gücümüz” diyen Başkan Tartan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kaynaşma bizim toplumsal olarak da kuzeyden güneye, doğudan batıya kadar sadece kültürlerin değil insanların da yakınlaşması, yeni dostluklar, yeni köprüler oluşturması demek. Hiç kuşku yok ki artık toplum olarak bazı şeyleri okuma, ezberleme, takip etme değil üretme sürecini başlattık. Artık teknolojiyle gelişen bir bilgi toplumu olduk. Bunu en iyi şekilde gençler ortaya koyuyor. Genç beyinlere, genç buluşlara ihtiyacımız var. Kaybedenin olmadığı bir yarışmadasınız, hepiniz yeni kazanımlarla fuarı tamamlayacaksınız. Emeğinizin değerlendiğini göreceksiniz ve bizlere Türkiye’nin geleceği adına umut vereceksiniz.” 43 il ve 2 ülkeyi İzmir’de buluşturan DOESEF açılışında çocuklar müzik eşliğinde içlerinden geldiği gibi eğlendi. Brezilya temsilcisi Maria Denise Olveira ve Ürdün temsilcisi Ekhlas Al Refai Başkan Tartan’a konukseverliği sebebiyle ülkeleri adına teşekkür ederken, ve Doğanata Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata da plaket takdim etti .
Kaynak: İHA