Chp'li Sapan, Çek Mağdurlarına Dikkati Çekmek Amacıyla Birbirine İliştirilmiş Çeklerle Kürsüye Geldi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, çek mağdurlarına dikkati çekmek amacıyla, kürsüye, birbirine iliştirilmiş çok sayıda çekle geldi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, bunun TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olduğunu belirterek, kavas aracılığıyla çekleri kürsüden kaldırttı.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Yakut'un başkanlığında toplandı. Yakut, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündemdışı söz verdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, herkesin çözüm sürecine katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Özcan, "Çocuklarımız ölmesin, geleceğimiz yok olmasın, analar ağlamasın istiyoruz. Bunun olması için çalışıyoruz. Burada bir yanlışlık yok. Ne istediğimizi ne için istediğimizi iyi biliyoruz" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, çek mağdurlarına dikkati çekmek amacıyla, kürsüye, birbirine iliştirilmiş çok sayıda çekle geldi. Sapan konuşmasına başlarken, Yakut, bunun TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olduğunu belirterek, çeklerin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine kavas, çekleri alarak önce Başkanlık Divanı'na götürdü, ardından Sapan'ın sırasına bıraktı.

Yıldıray Sapan, "iktidar yandaşlarının ekonomik anlamda palazlandığını" ancak milyonlarca esnafın, iş adamanın zor durumda olduğunu ileri sürdü. AK Parti'nin yanlış ekonomik politikalarından dolayı özellikle karşılıksız çeklerde patlama yaşandığını savunan Sapan, bu nedenle iflasların yaşandığını, iş adamlarının intihara kadar sürüklendiğini söyledi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, inkar ve ret politikaları nedeniyle büyük acılar yaşandığını savunarak, "1925 yılında Şeyh Sait öncülüğündeki başkaldırının ardından askeri imha operasyonları sonucunda bugüne kadar yaşanmış olan sayısız acılar var" dedi.

Baluken ayrıca, söz konusu tarihlerde Tunceli ve Bingöl'de zorla ailelerinden alınan "kayıp kızların" akıbetlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Genel Kurul'da,daha sonra "4. Yargı Paketi" olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmelere geçildi.

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Kudret Topçu
Kaynak: AA