Chp’den Ak Partiye “Ak Canlar” Katılım Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, AK Parti’ye 480 Alevi katılımın hileli olduğunu iddia etti.

Chp’den Ak Partiye “Ak Canlar” Katılım Tepkisi
CHP İl Başkanı Kiraz, il binasında düzenlediği basın toplantısın da, AK Parti’ye 480 Alevi vatandaşın üye olarak partiyi katılımı nedeniyle düzenlenen törene ve katılanların "Ak canlar" olarak nitelendirilmesine ilişkin olarak eleştirilerde bulundu.

Kiraz, “AK Parti’nin Alevi vatandaşların partisine katıldığını iddia ederek şov yapmaya çalışmıştır” iddiasını ileri sürerek, “Öncelikle şunu bilmenizi isteriz ki, basın açıklamasında partiye yeni katıldığını söyleyen Bayram Pesen isimli kişi 2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Beydağı Belediyesi adayıdır. Katıldığı söylenen diğer kişiler de aynı aileden ve geçmişte zaten AKP’ye oy vermiş birkaç kişidir” sözlerini iddia ederek, katılım töreninin hileli olduğunu ileri sürdü.

Katılım töreninde konuşan mahalle temsilcisinin de AK Parti’ye 4 yıl önce üye olduğunu iddia eden Kiraz, törene katılanların Alevi vatandaşı olarak nitelendirilmesinin de yanlış olduğunu belirterek, “Partinize üye olmaya gelen kişilere mezhebini sorarak mı üyelik yapıyorsunuz? Biz partimize üye olmaya gelenlere dilini, dinini,mezhebini, etnik kökenini sormayı ahlak dışı buluruz. Siz, Bu kişilerin Alevi olduğunu nereden biliyorsunuz? Tek tek sordunuz mu? Ayrıca bu söylediğiniz sayının tamamen uydurma ve yalan olduğunu da çok iyi biliyoruz” ifadelerini ileri sürdü.

Kiraz, basın toplantısında yanında oturan CHP Beydağı Belde Başkanı Aziz Pesen’in AK Parti’ye katılım töreninde konuşan Bayram Pesen’in amcasının oğlu olduğunu belirterek, “Birkaç gün sonra Beydağı Beldesinde bir toplantı gerçekleştireceğiz, Mamureklilerin kimin yanında olduğunu herkes görecek ve AKP’ye bir cevabı da Mamurekliler verecektir” dedi.

Kaynak: İHA