Başarılı Girişimci Olmak İçin İşinizden Zevk Alın!

Sabancı Üniversitesi MBA Kulübü tarafından merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın anısına bu yıl ilki düzenlenen 'Sabancı Girişimci Zirvesi yapıldı.

Başarılı Girişimci Olmak İçin İşinizden Zevk Alın!
Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü organizesiyle düzenlenen programda konuşan Sabancı Üniversitesi Öğretim üyesi Selim Balcısoy, işinden zevk alan girişimcinin başarılı olduğunu söyledi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Öğretim Üyesi Selim Balcısoy, “Girişimcinin Yol Haritası” konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Girişimciliğin para kazanmak için yapılacak bir şey olmadığını söyleyen Balcısoy, ancak paranın girişimcilikle birlikte geldiğini anlattı. Bir konuda girişimci olmak için heyecan, yaptığı işten zevk almanın çok önemli olduğunun altını çizen Selim Balcısoy, “Bir şirket kurduğunuzda bunun arkasından yapacağınız şeyler sizin için 24 saatinizi harcamaya değecek, zevk verecek şeylerse bu önemli. Yani sabah kalktığınız zaman o heyecanı duyabiliyor musunuz, bu çok önemli.” dedi.

Girişimcilik için sektör seçerken ille de bilgisayar teknolojisiyle alakalı olmak zorunda olunmadığına vurgu yapan Balcısoy, “Ama insanların hayatını manalandırması önemli. Böyle bir fikri bulduğunuz ve yaptığınız zaman, içinizde heyecan duyduğunuz anda maceraya başlayabilirsiniz. Ama başlamadan önce kendinizi hazırlamanız lazım. Bunlardan biri bu tür etkinliklere katılıp, ücretsiz danışmanlık almak. Bunun karşılığı yok. Bana en mana ifade eden, kıymet ifade eden bütün danışmanlıklar ücretli oldu. İnsanlar böyle ücretsiz deneyimler aldığı zaman bir günde siz bunu veriyorsunuz. Bu işin yazılı olmayan kurallarından biri. Böyle insanlarla tanışmaya çalışın. Tecrübelerden geçmiş; şirket kurmuş batırmış insanlarla tanışmaya çalışın. Tecrübelerinden faydalanın. Onların öğrendikleri şey o kadar kıymetli ki.” Diye konuştu.

Girişimcilikte hızlı olmanın da çok önemli olduğunu belirten Balcısoy, “Hızlı olmak durumundayız. Dünya çok hızlı değişiyor. Bizim de hızlı olmamız lazım, karar verdiğimiz zaman onu yapmak takip etmek gerekiyor. Ama asıl yarış iş hayatına girince ortaya çıkıyor. Üniversitede idare edebiliyorsunuz, iş hayatında bu biraz zor. Çünkü siz hızlı olmazsanız mutlaka hızlı olan biri çıkıyor. Mutlaka birileri çıkıp onu düşünüyor, onun üzerinde çalışıyor, konuşuyor. “ ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra Galata Business Angels’ten Serhat Görgün, ‘Yatırımcıların Gözünden Girişimcilik’, yemeksepeti.com’dan Melih Ödemiş ‘2000’den bugüne Türkiye’de İnternet Girişimciliğinin Hikayesi: Yemeksepeti.com’, TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakçı da ‘Girinciliğin DNA’sı’ konularında bilgi verdi.