Tüik Personeline Arama ve Kurtarma Eğitimi Verildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü personeline İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından arama kurtarma, yangın, deprem, sel, KBRN konularında bilgilendirici eğitim verildi.

Tüik Personeline Arama ve Kurtarma Eğitimi Verildi
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellere yönelik eğitim çalışmaları kapsamında TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim semineri düzenledi.

AFAD’a bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde görevli arama ve kurtarma teknisyenleri tarafından verilen eğitime 30 TÜİK personeli katıldı.

Eğitimde arama kurtarma, yangın, deprem, sel, kimyasal-biyolojik-radyoaktif-nükleer (KBRN) konularında bilgiler verildi.

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Bayram Dudaklı, “Deprem, sel, biyolojik ve kimyasal saldırı gibi acil durumlarda personellerimizin bilinçlenmesi açısından etkili ve güzel bir eğitim olmuştur. Umarım edindiğimiz bu bilgileri kullanmamıza gerek kalmaz. Eğitim veren arkadaşlara ve İl AFET ve Acil Durum Müdürlüğüne teşekkür ederiz” dedi.

Kurumlara yönelik eğitimler, Ali İhsan Aslan, Mahmut Karabulut, İbrahim Gözkıran, Ümit Dağdelen, Musa Yılmaz ve Osman Uğur adlı arama kurtarma teknisyenleri tarafından veriliyor .
Kaynak: İHA