Şamil Tayyar: Kılıçdaroğlu parti içindeki iktidarını kaybetti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ulusalcılara karşı düz çöktüğünü belirterek ‘Kılıçdaroğlu parti içindeki tüm iktidarını kaybetmiştir’ dedi.

Şamil Tayyar: Kılıçdaroğlu parti içindeki iktidarını kaybetti
Meclis 'te çözüm komisyonu kurulmasıyla ilgili önerge görüşmeleri sırasında dün gergin anlar yaşanmıştı. Genel Kurul'u karıştıran görüşmelerde iktidar ile muhalefet adeta birbirine girmişti. AK Parti yaptığı bir hamle ile CHP'nin önergesini kendi önergesine ekleyince Meclis'te adete kıyamet kopmuştu. Ana muhalefeti köşeye sıkıştıran bu gelişmeler öncesinde ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz arasında kavga çıktığı iddia edilmişti.

KILIÇDAROĞLU ULUSALCILAR KARŞISINDA DİZ ÇÖKTÜ
İşte oldukça gergin geçen bu süreç dün akşam Beyaz TV ekranlarındaki 1 'E BİR programında masaya yatırıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun daha önce bir önerge verdiğini hatırlatan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bu önergenin CHP içinde büyük bir kavgaya neden olduğunu söyledi. CHP'li Tanrıkulu ile Akagün arasındaki gerginliği hatırlatan Tayyar, CHP içindeki krizin Meclis'e mutabakat ile yansıdığını savundu. CHP'li vekillerin daha önceden verdikleri önergeden imzalarını çektiklerini belirten Tayyar, 'Buradan anlıyoruz ki; Kemal Bey ulusalcıların karşısında diz çökmüştür' dedi.

YİĞİT ADAMSAN SÖZÜNÜN ERİYSEN…

Parti içi kavganın çözüm komisyonu kurulmasıyla ilgili görüşmelere yansıdığını savunan Tayyar, 'Kamuoyu neyin ne olduğunu gördü. Bunun için kıvırmaya, sağa sola dönmeye, çevirmeye gerek yok. Sen bir önerge vermişsin ve daha sonra bunu geri çekiyorsun' dedi. CHP'li Tanrıkulu'na seslenerek devam eden Tayyar, 'Meclis genel kurulunda dedin ki; 'Ben bu önerge oylandıktan sonra bu önergeyi 50 imza ile getireceğim' Eğer yiğit adamsan, sözünün eriysen 50 imza ile bu önergeyi getir. Bakalım verecekler mi, vermeyecekler mi? Bunu göreceğiz.' şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU PARTİ İÇİNDEKİ İKTİDARINI KAYBETTİ
Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecinde hangi pozisyonu alacağını kestiremediğini de sözlerine ekleyen Tayyar, 'Kılıçdaroğlu grup başkanı olduğu dönemdeki gibi 24 saatte değişen tavrını ve yaklaşımını bu hadisede de gösterdi. Bu nedenle de toplumda sürekli güven kaybediyor. Türkiye bunu hak etmiyor. CHP burada politik davranmıştır. MHP ile Genel Kurul'u terk ederek çözümden yana olmadıklarını açık bir şekilde ortaya koymuşlarıdr. Bu aynı zamanda CHP içindeki iç çatışmanın bir başka fotoğrafıdır. Kılıçdaroğlu, parti içindeki tüm iktidarını kaybetmiştir' diye konuştu.