Şamil Tayyar: Kılıçdaroğlu parti içindeki iktidarını kaybetti

Ak Partili Şamil Tayyar,Beyaz Tv ekranlarında yine önemli açıklamalarda bulundu.Meclis'te çıkan önerge kavgasının perde arkasını anlatan Tayyar ''Kılıçdaroğlu parti içindeki iktidarını kaybetti'' dedi.
Şamil Tayyar Sezgin Tanrıkulu Beyaz Tv Kemal Kılıçdaroğlu Çözüm Süreci 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu önderliğinde toplam 24 milletvekilinin verdiği önergeye imza atanlar arasında aykırı yönleriyle bilinen ,ulusalcıların da zaman zaman tepki gösterdiği isimler olduğunu söyleyen Tayyar ''Bu ciddi bir kavgaya yol açtı.O kavga daha sonra bir mutabakatla sonlandırılmış,öyle anladık;çünkü Genel Kurul açıldığı zaman Sezgin Tanrıkulu ve diğer 23 milletvekili verdikleri önergeden imzalarını çektiler.'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde Sezgin Tanrıkulu'nun diğer milletvekillerinin desteğini alarak önerge verdiğini belirten Tayyar ''Buradan anlıyoruz ki Kemal Bey ulusalcıların karşısında diz çökmüştür ve bu önergeden imzaları çekerek düşürülmesini sağlamıştır.''diye belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, çözüm sürecinde nasıl bir pozisyon alacağını kestirmekte zorlandığını belirten Tayyar ''Tıpkı grup başkanvekili olduğu dönemde,tıpkı genel başkan seçildiği günden bugüne kadar,24 saat içerisinde değişen tavrını ve yaklaşımını bu hadisede de göstermiş gözüküyor,o nedenle de zaten toplumda sürekli güven kaybediyor.'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun''Sizin çözüm süreci ile hiçbir alakanız yok,siz seçime yönelik bir yatırım yapıyorsunuz'' dediğini hatırlatan Şamil Tayyar ''Başbakanımız da kendisine dedi ki sen o partinin başında olduğun sürece bizim zaten zamana falan ihtiyacımız yok'' ifadelerini kullandı.

Kemal Bey'in varlığından son derece mutlu olduklarını belirten Tayyar, ''Bu millet bunu hak etmiyor.ilk defa bu kadar barışa, çözüme yaklaşılmış dönemde CHP'nin bu izlediği tutumu vatandaşımız çok iyi takdir ediyor.Seçim zamanı da sandık önüne koyulduğu zaman da gerekli tepkiyi ortaya koyacaktır.CHP burada politik davranmıştır ve daha sonra MHP ile birlikte Genel Kurul'u terk ederek çözümden yana olmadığını da açık şekilde ortaya koymuştur.Bu aynı zamanda CHP içinde iç çatışmanın ve gerginliğin de bir başka fotoğrafıdır.'' diye konuştu.


Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
10 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı