Mahkemenin Kararını Beğenmeyen Pkk/kck’lılar Salonda Zorla Çıkartıldı

Erzurum’da görülen Erzincan PKK/KCK davasında karar çıktı.

Karardan memnun kalmayan sanıklar, PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehin sloganlar atarak salondan ayrılmak istemedi. Bunun üzerine sanıklar zor kullanılarak salondan çıkarıldı. Davayı izleyen sanıkların yakınları ve arkadaşları ise Erzurum Adliyesi dışında sloganlar atarak kararı protesto etti. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar Abdullah Kızılkaya, Bişar Bilen, Mehmet Bozdağ, Sinan Salhan, Yorgun Bektaşoğlu, Yakup Kırmızı, Sadık Özbey, Murat Tak ve Yaprak Oruç katıldı.

Sanıklar, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yaptı. Anadilde savunma yapan sanıklar duruşmaya tercüman getirmediği için anlattıkları kayda alınmadı. Mahkeme, verdiği aranın ardından kararını açıkladı.

Sanıklardan Sinan Salhan silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 13 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi. Abdullah Kızılkaya, Yakup Kırmızı, Sadık Özbey, Mehmet Bozdağ ve Yorgun Bektaşoğlu ise aynı suçtan 12’şer yıl hapisle cezalandırıldı. Murat Tak, Leyla Ülgen, Saadet Hacaoğlu’na silahlı terör örgütüne üye olmaktan 9’ar yıl, Mehmet Bozdağ’ aynı suçtan 12 yıl hapis cezası verildi.

Bişar Bilen ise örgüt üyeliği ve tehdit suçlarında 18 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi. Bedir Kanella ise etkin pişmanlıktan yararlandırıldı. Bedir Kanella ve Mehmet Sıddık Yılmaz hakkında verilen 7 ay 15 günlük hapis cezasının geri bırakılmasına karar verildi.

Mahkeme heyeti sanıklardan Edip Arvas, Engin Sezgin, İsa Demirci'nin beraatına karar verdi. Sanıkların, karar sonrası duruşma salonundan ayrılmayışı ve slogan atmasıyla ilgili tutanak hazırlandı. Sanıklar cezaevine götürülürken dışarıda toplanan bir grup, mahkemenin kararını sloganlar ve ıslık çalarak protesto etti. Cezaevi araçlarının adliyeden ayrılması sırasında çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı .