Gölmarmara’da Çocuk Oyunları Lig’i Düzenlendi

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde düzenlenen “Çocuk Oyunları Ligi”, coşku ve heyecanla başladı.

Gölmarmara’da Çocuk Oyunları Lig’i Düzenlendi
Ligin açılışına İlçe Kaymakamı Cafer Sarılı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) Manisa İl Temsilcisi Hilmi Güzel ve ilçedeki daire amirleri katıldı Atatürk İlkokulunun bahçesinde gerçekleşen turnuva, takımların tertip ve düzen alması ile başladı.

Kaymakamı Cafer Sarılı da turnuvanın ilk oyununda mendil hakemliği yaptı.

Sarılı, gazetecilere yaptığı açıklamada unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarını yeniden gün yüzüne çıkardıklarını belirterek şöyle dedi; “Bu oyunlar sayesinde çocukların internet kafe ve bilgisayar başından kurtulacağı için sevinçliyim. Organizasyonu kaymakamlık olarak bizlerde sonuna kadar destekliyoruz. Çocuk oyunları ligimize 13 takım, 169 öğrenci katıldı.

Turnuvamız 17 Nisan’da sona erecek.” ÇOSKF İl Temsilcisi Hilmi Güzel ise, “Yönetim kurulu olarak spor salonu olmayan ve bu oyunları açık alanlara taşıyan bu konuda her tür özveri ve çalışmayı gösteren değerli öğretmen arkadaşlarımızı, bunlara her tür desteği sağlayan ve sağlayacağını ifade eden ilçe kaymakamımız ile diğer yöneticileri, emeği geçen herkesi kutluyor ve başarılar diliyoruz” dedi.

ÇOSKF İlçe Temsilcisi Gencay Savan da ilçede spor salonu bulunmamasına rağmen bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek şunları kaydetti: “Gölmarmara’daki Okul bahçelerinde artık sevinç var, öğretmen-öğrenci ve veli arasında sosyal iletişimlerin arttığını ve bunun velilere yansıdığını belirtiyorlar. Yapılan maçlar ile de sadece öğrenciye değil öğrencinin ailesine de yansıdığına şahit oluyoruz. İl temsilcisinin lig öncesi ve lig sırasında ilçemize gelmesi lig açılışına katılması bize verdiği değeri ve federasyonun ciddiyetini görerek çok sevindik. Gölmarmara idareciler ve halkı olarak bu işi sahipleniyoruz. Çocuk oyunları artık bizim oyunlarımızdır. Ayrıca bu turnuvada bize sponsor olan esnafımıza şükranlarımı sunarım.”
Kaynak: İHA