Ygs Türkiye İkincisi Fatih Aslan: Günde 300 Soru Çözdüm

İzmir Fen Lisesi öğrencisi Fatih Aslan, YGS-1 puan türüne göre Türkiye 2'ncisi oldu.

Konuları iyice öğrendikten Sonra soru çözümüne başladığını belirten Aslan, günde en az 300 soru çözerek sınava hazırlandığın söyledi.

İzmir Fen Lisesi öğrencisi Fatih Aslan, YGS-1 puan türüne göre Türkiye-2’ncisi oldu. Sınav Sonucunu Ankara’da öğrenen Aslan, sınava İzmir Körfez Dershanesi’nde hazırlandığını söyledi.

YGS’ye düzenli bir çalışma temposu ile hazırlandığını belirten Aslan, “Okul ve dershanede öğretmenlerimizin dediklerini uyguladık. Dershaneden bize rehberlik olarak çözeceğimiz soru adedini her hafta hocamız verdi. Her hafta en az 2 denemeye giriyorduk. En az biri Türkiye genelinde oluyordu, böylece Türkiye genelinde kendimizi deneme imkanı buluyorduk. Körfez Dershanesi ile iyi bir tempoda çalıştım.” diye konuştu.

İlk dönemlerde konu ağırlıklı çalıştığını, daha Sonra soru çözme üzerine yoğunlaştığını ifade eden Aslan, “Günde en az 300 soru çözüyordum. Son hafta yoğun bir soru çözme kampına girdik. Sınavdan önce kendimden umutluydum. Sınavdan Sonra çok yanlışım olduğunu düşündüm. Ama yanlışlarımın sözelde olduğunu düşünüyordum. Sonuç olarak 1 Türkçe ve 4 sosyal bölümden yanlışım çıktı. Sınavın ardından ilk 50’ye girerim diye düşünüyordum. Çevremdekiler ve dershanedeki hocalarım sürekli soruyordu. Hocalarım senden iyisi görünmüyor demişti. Ben de umutlandım ve Sonunda ikinci oldum.” şeklinde konuştu.

"HEDEFİM BOĞAZİÇİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ"

İlk aşamayı başarılı bir şekilde geçtikten Sonra sıranın ikinci aşamaya geldiğini belirten Aslan, “Elektrik elektronik mühendisliği istiyorum. Boğaziçi olur herhalde. Hayırlısı. YGS’de önce konunun bilinmesi gerekiyor ardından sorularda pekiştirilmeli. Ama LYS’de önce konular tam olarak öğrenilmeli Sonra sorularla unutmama sağlanmalı. LYS’de soru çözülerek konu tam öğrenilmez ama YGS’de soru çözerek konu öğrenilebilir. Aileler çocuklarını umutlandırmalı ve şevkini kırmamalı. Çalışma ortamı sağlanmalı.” dedi.