Uşak Toplu Taşımada Kartlı Sisteme Geçti

Uşak Belediyesi’nin şehir içi toplu taşımada uygulamaya geçirdiği elektronik bilet sistemi için tanıtım toplantısı düzenledi.

Uşak Toplu Taşımada Kartlı Sisteme Geçti
Bugün itibariyle toplu taşımada kartlı sistem uygulamasının başladığını belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 8 Nisan tarihinden itibaren şehir içi halk otobüslerinde para kullanılmayacağını bildirdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Şoförler Odası Başkanı Hayri Dönmez ve E-Kent firması yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda E-Kent uygulaması hakkında bilgi verildi.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, toplu taşımada kartlı siteme geçmek için uzun süren bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek sistem ile kent ulaşımında modernizasyonun sağlanacağını ifade etti.

Sistemin halka kolaylık sağlayacağını belirten Erdoğan, “ Projenin altında kentin ihtiyaçları yatıyordu. Bu iş ne kadar uzun sürse de kentin menfaatine olan bir durum ortaya çıktı. Süreci her anlamı ile kimseyi üzmeden başarılı tamamlamamız bizim en büyük mutluluğumuzdur” dedi.

Temel amaçlarının kent yaşamını kolaylaştırmak olduğunu kaydeden Başkan Ali Erdoğan, “ Birçok şehirde belediyelerin kendi otobüsleri varken, biz sistemde otobüsümüz olmamasına rağmen işin yürütücüsü olarak bulunduk. Kentimizde bazı hatlar uzundu ve hatlar vatandaşlarımızı kaldırmıyordu. Sistem ile bu sıkıntılar sona erecek. Bu kart toplu taşımayı özendirici olacak ve araçların takibini sağlayacak. Ayrıca belediyemizin bütün hizmetlerinde de bu hizmeti kullanmak istiyoruz. Sistemin hayata geçmesinde Şoförler Odası ve belediyemizde bulunan tüm siyasi parti gruplarının tam desteği oldu. Otobüs esnafımız da süreçte bizzat bulunarak günlerce toplantılara katıldı.

Sistem ile kadınlarımız, çocuklarımız yaşlılarımız, şehir ve gazilerimiz, engellilerimiz avantajlı olacaklar. Bu yönü ile de sistem güzel bir çalışma ile devam edecek. Bu vesile katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kartın önemli getirilerini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Toplantı sonunda Vali Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan, halk otobüslerine binerek sembolik olarak ilk kart kullanımını gerçekleştirdiler .
Kaynak: İHA