Modef 2013 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı Açıldı

155 mobilya firmanın katıldığı, MODEF 2013 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Bursa Valisi Şehabettin Harput tarafından açıldı.

İFOR Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, eski AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO Başkan vekili Bedri Huy ve mülki erkan katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöllü mobilyacıların, en iyi bildikleri işi en güzel şekilde yaparak, en güzel ürünlerini vatandaşların teşhirine açtıklarını belirterek, en iyi fuarları yaparak kaliteyi artıracaklarını ifade etti.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Bedri Huy’da, İnegöl'ün yaklaşık 1 milyar dolar dış ticaret hacminin olduğunu belirterek, "İnegöl olarak Türkiye ekonomisine böyle güzel bir katma değer katıyoruz. Bu katma değerin içerisinde mobilyanın payı 144 milyon dolar. Ülke ihracatının yaklaşık yüzde 10'u, iç pazarın da yaklaşık yüzde 20'sini sağlıyoruz. Sektörümüzle övünüyoruz. İnegöl'ü Türkiye'nin ‘Mobilya Başkenti’ yapma yolunda hızlı adımlarla yürüyoruz. Ne üretirsek üretelim, en iyiyi en ucuza üretmeliyiz. Gün geliyor iyi ve ucuz üretmek yetmiyor, iyi tanıtmakta gündeme geliyor. İşte bu fuarlarla mobilyamızı en iyi şekilde tanıttığımız kanaatindeyiz" diye konuştu.

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç'te dünya da mobilya denilince akla ilk gelen ülkelerden birisinin İtalya olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: İtalya'nın mobilya tasarımındaki farkıyla sektörde bir marka ülke. Türk mobilya sektörü de tasarım ve kalitesiyle dünyada üst sıralara yükselebilir. Kriz nedeniyle daralan Avrupa pazarlarına alternatif yeni ülke pazarları yaratmayı hedefliyoruz. Türk mobilya sektörünün ülke ekonomisi açısından oldukça önemli yeri var. Yan sektörlerle birlikte yaklaşık 500 bin kişi mobilya sektöründe istihdam ediliyor.”
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün; tarım, turizm ve ekonomik alanda hızla geliştiğini belirterek, " Mobilyada ise söz söylemeye gerek bırakmayacak kadar iyi konuma yükseldi. İnegöl; mobilya konusunda ülkemize örnek olacak ilkleri gerçekleştiriyor." diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de konuşmasında,”İnegöl MODEF Fuarı yurt içinde ve yurt dışında sektöre yön veren önemli aktör haline gelmiştir. Ayrıca; irili ufaklı yaklaşık 3000 mobilya işletmesinin ilçemizde faaliyet göstermesi, bu yönüyle ülkemizin en büyük alanlı mobilya fabrikasına sahip olması ve bünyesinden dünya markaları çıkarmış olması da İnegöl için büyük bir başarıdır." şeklinde konuştuBursa Valisi Şehabettin Harput da şunları söyledi: "100 yıllık maziye sahip İnegöl mobilyası artık kendini aşmış bir şekilde emin adımlarla Türkiye ye ve Dünya ya yayılmaktadır. Büyük potansiyele sahip İnegölümüzün en önemli değerlerinden olan mobilyamızı 100 ülkeye ihraç etmenin marka olma yolunda ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve gereğini yapmaya çalışıyoruz.” Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan MODEF 2013 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarındaki stantlar gezilerek incelendi.
Fuar 01 – 07 Nisan tarihleri arasında açık kalacak .