Kanser Haftasında Kanser Hastalarını Unutmadılar

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Kanserle Savaş Derneği, Kanser Haftasında kanser hastalarını unutmadı.

Kanser Haftasında Kanser Hastalarını Unutmadılar
Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Ümran Sönmez ek binasında kanser hastalarına ve yakınlarına Uzman Dr. Çeraz Atasoy tarafından psikolojik destek konulu konferans verildi.

Bursa Kanserle Savaş Derneği üyeleri kanser hastalarına çeşitli hediyeler verdi. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Faruk Irmak, “Bizim Onkoloji Hastanesi olarak kanser hakkında söyleyecek çok sözümüz var. Kanser herkes tarafından korkunç bir hastalık olarak bilinir. Bence korkulacak bir durum yok. Kansere karşı önleyici tedbirler almamız lazım. Önleyici tedbirleri aldığımız takdirde kanserden korkulacak hiçbir şey yok. Bu tedbirleri ilgili kurumlardan, broşürlerden ve çeşitli kaynaklardan öğrenme şansımız var” dedi

Uzman Dr. Çeraz Atasoy, “Bugün hastalarımıza kanserle mücadele ve psikolojik problemlerle nasıl başa çıkılacağını anlatacağız. Bilhassa hastalarda ilk teşhis anı, teşhisten sonra uyum meselesi, depresif durum söz konusu. Bunlarla nasıl baş çıkılacağını anlatacağız” şeklinde konuştu

Bursa Karserle Savaş Derneği İkinci Başkanı Nulper Dileköz de, “Hastalarımızla her zaman el ele, gönül gönüle birlikteyiz. Hastalarımızın bütün dertlerine ortak olmak ve onlara moral vermek istiyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA