Ahmet Doğan'a Saldıran Enimehmedov Milletvekili Adaylığı İçin Başvurdu

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'a, 19 Ocak'taki kurultayda saldırı düzenleyen Oktay Enimehmedov, milletvekilliği için aday gösterildi.

Burgas'da yaşayan Oktay'ın arkadaşları, inisiyatif komitesi kurarak kendisini bağımsız aday gösterdi. Burgas Bölge Seçim Komisyonu, 2 gün önce kayıt olmak için sunulan evrakları reddetmiş, fakat eksikliklerin tamamlanması için tavsiyede bulunmuştu. Bu akşam sona eren kayıt süresinin ardından Bölge Seçim Komisyonu, evrakları tekrar incelediklerini ve bir sorun görmediklerini açıkladı.

İnisiyatif komitesinin başında Oktay'ın üvey babası Rusi Atanasov yer alıyor.Milletvekili adaylığı için ise 9 Nisan'a kadar 5 bin imza gerekiyor. Bu imzaların toplanması adına Oktay'ın ağabeyi Metin Enimehmedov, sosyal medyada çağrıda bulundu. Metin, imzaların toplanma yerlerini daha sonra açıklayacağını kaydederek kardeşi Oktay'ın şu sözlerine yer verdi: "Kendimde büyük bir enerji potansiyeli olduğunu biliyorum. Vatanımın geleceği için daha çok şey verebileceğimi düşünüyorum. Şu anda en önemli şey genç neslin artık uyanması ve daha iyi bir Bulgaristan'ın temellerini atıyor olmasıdır."Üniversite öğrencisi Oktay Enimehmedov; Mimarlık, İnşaat ve Geodezi Üniversitesi'nde okuyordu. 19 Ocak'ta düzenlenen HÖH Olağan Kongresi'nde Ahmet Doğan'a kuru sıkı silah doğrultan Enimehmedov, tutuklu yargılanıyor.

Seçimlerde aday olmayı başarması durumunda Enimehemedov'un tutukluluk hali kaldırılacak .