Viranşehir Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Şanlıurfa’nın Viranşehir Belediyesi Genel-İş Sendikası ile “Toplu İş Sözleşmesi” imzaladı.

Viranşehir Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci
Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ve Genel-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir, Belediye hizmet binasında bir araya gelerek işçilerle yapılacak sözleşme için görüş alışverişinde bulundu. İşçilere yüzde 9+4 toplam yüzde 13’lük zam yapılırken, 8 Mart, 21 Mart ve 25 Kasım günleri işçiler için idari izin sayılacak. Sözleşmeden önce Genel-İş Şendikası temsilcileri, Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun’a işçilere verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Sözleşmenin işçiler için çok iyi bir sözleşme olduğuna dikkat çeken Genel-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir, “Aslında şenlikle kutlanması gereken bir sözleşmedir. Fakat Belediye Başkanımız Sayın Leyla Güven hukuksuz bir şekilde cezaevinde olduğu için bizde böyle sade bir tören yaptık. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ise, çalışanların emeğine saygılı olduklarını bu nedenle onların haklarını en iyi şekilde koruduklarını dile getirdi. Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken ise sözleşmede kadın haklarının daha da korunduğu 8 Mar Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Hayır günlerinin idari izin olarak verilmesinin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar sözleşme metnini imzaladılar. Atılan imzaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Genel-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir ve Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken, belediyede çalışan kadınlara karanfil dağıttı.

Kaynak: İHA