Sokak Eylemindeki Taşlar Artık Kuyumcu Camı Kırıyor

Adana'da terör örgütünün sokak eylemlerine de katıldıkları belirlenen iki çocuk motosikletle gündüz vakti iki kuyumcu soyguna karıştı.

Sokak Eylemindeki Taşlar Artık Kuyumcu Camı Kırıyor
Kuyumculardan birinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde çocukların motosikletle gelip kuyumcunun camına taşla vurdukları görülüyor. İlk soygun teşebbüs aşamasında kalırken ikinci soygunda ise 15 altın kolyeyi alan çocuklar kaçıyor. Polisin gözaltına aldığı 16 yaşındaki A.B. ile 17 yaşındaki M.C.'nin terör örgütünün onlarca sokak eyleminde boy gösterdikleri dikkat çekerken, bu çocukların hırsızlık ve uyuşturucu bulundurmaktan da çok sayıda kayıtları olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, kuyumcu soygunları 4 Mart Pazartesi günü akşam saatlerinde yaşandı. Merkez Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi Vefa Caddesi’ne gelen motosikletli iki çocuktan biri elindeki taşla kuyumcunun vitrinine vurdu. Cam filmli olduğu için kırılmadı, olayın ardından çocuklar kaçtı. Bu sırada yaşanan olay güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Olayın ardından ise kuyumcuda bulunan kadın üzerine çekmecedeki tabancayı alıp dışarı çıkıyor, ardından cep telefonu ile polisi arıyor. Bu soygunda başarılı olamayan iki çocuk daha sonra merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi Şakirpaşa Caddesi’nde bulunan Baran Çetinkaya'ya ait kuyumcu dükkanının camını kırdı. İşyerinden 15 kolye alan iki çocuk, olayın ardından kaçmayı başardı.

Emniyet Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameralarını incelemenin ardından Ova Mahallesi’ndeki sokak eylemlerinde de kullanıldıkları belirlenen "Çaça paça" lakaplı A.B. ile "Sümüklü" lakaplı M.C.'nin peşine düştü. Polis, iki çocuğu da gözaltına aldı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikologlar eşliğinde ifadesi alınan iki çocuk da suçlarını itiraf etti. Ancak polis, ikinci kuyumcudan çalınan altınlara ulaşamadı. Çocuklar, Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adli mercilere sevk edildi. Uyuşturucu bağımlısı oldukları belirlenen çocukların soygunu ‘barış süreci’nde sokak eylemlerine katılıp para alamadıkları için gerçekleştirdiği ileri sürüldü.