Dul Kalan Fil, 23 Yıl Sonra Doğal Yaşama Bırakılacak

Güney Afrika’da 23 yıl boyunca eşi ile birlikte Bloemfontein Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan Thandora adlı erkek fil, dul kalmasının ardından doğal yaşama terk ediliyor.

Yetkililer, uzun yıllar rahat hayata alışan Thandora’nın 11 bin hektar genişliğindeki Gondwana Doğal Park’daki vahşi arkadaşlarına nasıl ayak uyduracağını merak ettiklerini söylüyor. Thandora’nın eşi geçtiğimiz günlerde ölmüştü.
Hayvanat bahçesi çalışanları, Thandora’nın yıllarca rahata alıştığını, doğal parkta günde yaklaşık 15 kilometre yol alan vahşi arkadaşlarını takip etmesinin çok zor olduğunu, ancak diyet ve eksersizle arkadaşlarına uyum sağlayabileceğini düşünüyor.
Dul kalan Thandora’nın kaslarının gelişmesi ve daha zinde olması için uygulanacak diyet listesinde ise meyve, sebze, ekmek ve yonca var. Dul file ayrıca günde 10 kilometre kısa aralıklı yürüyüş yaptırılacak. Thandora’nın 6-8 hafta boyunca yapacağı yürüme eksersizlerinin ardından vahşi ortama ayak uydurması bekleniyor. Conservation Global Araştırma Merkezi , Thandora’nın vahşi yaşama adaptasyon sürecini yakından takip edeceği duyurdu. Dul fil Thandora’nın hayvanat bahçesinden gönderilmek istenen diğer fillere örnek olması bekleniyor.