Bingöl’deki Öğrencilere Kuru Gıda Desteği

Kızılay Derneği Bingöl Şubesi, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine kuru gıda dağıtıyor.

Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine kuru gıda dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Bingöl’de dağıttıkları yardımlarla ilgili olarak mahalle muhtarlarıyla fikir alışverişinde bulunmak üzere Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Savaş, üniversite öğrencilerini Kızılay’a davet etti.

Muhtarların desteğiyle tespit ettikleri yardıma muhtaç insanlara 2011 yılından bu yana sıcak yemek ve kuru gıda yardımında bulunduklarını belirten Savaş, “Yardımlarımız 2013 yılında da devam edecek. 2011 yılı Ramazan ayında vatandaşlarımıza yönelik sıcak aş uygulaması başlattık. Rahatsızlıkları nedeniyle evlerinde yemek yapamayan yardıma muhtaç insanlarımıza her gün iki çeşit yemek götürüyoruz” dedi.

Her yıl yaklaşık bin kişiye sıcak yemek ve kuru gıda yardımında bulunduklarını belirten Savaş, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine de kuru gıda vermeye başladıklarını söyledi.

Savaş, üniversitede okuyup maddi durumu iyi olmayan öğrencilere Kızılay’ın kapısının her zaman açık olduğunu belirterek, öğrencilere destek olmaya çalışacaklarını söyledi.

Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Burakgazi, Kızılay’a yardıma muhtaç insanlara ve üniversite öğrencilerine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Bingöl’ün birince derecede deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Burakgazi, “Kızılay’ın Son dönemlerde yaptığı çalışmalar önemlidir. Ancak Bingöl’de bir deponun olmamasını eksiklik olarak görüyoruz. Bingöl’de Kızılay’ın deposu olmadığı için 2003 depreminde eksikliğini gördük. Kızılay tarafından, olası afetlerde anında insanlara yardımda bulunulabilmesi için Bingöl’de bir depo kurulmasını istiyoruz” dedi.

Burakgazi’nin depo talebinde bulunması üzerine Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, olası bir afette ihtiyaçların Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır’da bulunan bölge depolarından karşılandığını belirterek, “İlimiz birinci derecede deprem bölgesindedir. Bu nedenle her zaman depreme hazır olmamız lazım. Olası bir afette ihtiyaçlarımızı bölge depolarından karşılıyoruz. Bingöl’de de bir depo kurulması için çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA