20 Bin Öğrenci Telekonferans İle Yazarlarla Buluşuyor

Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın katılımıyla başlayan projeyi Bitlis Halk Eğitim Müdürlüğünden yapılan telekonferans aracılığı ile 20 bin öğrenci izledi.

20 Bin Öğrenci Telekonferans İle Yazarlarla Buluşuyor
Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, proje döngüsünün öğrenci motivasyonu açısından büyük bir güç olduğunu belirtti.

Korkmaz, “Doğu Anadolu okuyor projesi kapsamında 100 bin öğrenci, 100 bin kitap ve 100 yazarımızla buluşacak. Geçen yıl kasım ayında bir eğitimci eğitimi için, Selahattin Yaylamaz hocamızla öğretmenlerimizi buluşturduk. Bu projenin ise startını buradan vermiş oluyoruz. Bu dönem sonuna kadar asgari 30 yazarımız daha gelecek ve öğrencilerimizle buluşacak. Mart ayında, Nisan ayında proje kapsamında yazarlarımız gelmeye devam edecek. Mart ayında ünlü yazar Halit Ertuğrul bey bizimle buluşacak. Öğrencilerimizden sonra öğretmenlerimizle görüşecek. Sadece Bitlis’te bulunan öğrenciler değil, 10 ilde bulunan öğrenciler, uzaktan eğitim sistemi bağlantıları ve telekonferans sistemi ile yazarımızı dinleyebilecek. Bu imkanı verdiği için bakanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aynı anda 30 bin öğrenci ile yazarları buluştuklarını ifade eden Korkmaz şunları söyledi: “Bu bizlere verilen büyük bir imkandır. Ben bunu bizlere bahşedenlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu projenin çıktısında, öğrenci okuduğu kitabın yazarı ile buluşacağını biliyorlar ise, kitabı anlama oranı yüzde 85’lere kadar çıkabiliyor. Bitlis’te bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 24 ay boyunca devam edecek. Bitlis gibi karı kışı bol olan bir memlekette ve sosyal etkinliklerin çok az olduğu bir yere dünyaca ünlü yazarları getirmek çok büyük bir emek arz ediyor. Burada öğrencilerimize maksimum düzeyde ne kadar bilgi verebiliriz ilk düşüncemiz budur. Gelen her yazarımız en az iki seminer verecek. Mayıs ayının sonuna kadar toplam 30 yazarımız Bitlis’e gelerek öğrenci ve öğretmenlerimiz ile buluşacak.” Öğrencilere hayatından örnek vererek okuma alışkanlığının önemi anlatan yazar Sadık Yalsızuçanlar, konferans sonunda büyük bir ilgi gördü .
Kaynak: İHA