Bozdağ: Bahçeli, Terörü Bitirmek İstedin De Bu Millet Mi Engel Oldu?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin 30 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele ettiğini belirterek, kendilerinden önce iktidar olanların niye terörü bitiremediğini sordu.

Bozdağ, Afyonkarahisar’da partisinin il danışma meclisi toplantısında konuştu.

Bozdağ, "Sayın Bahçeli terörü bitirmek istedi de Afyonkarahisarlılar elinden ayağından mı tuttu? Niye bitiriyorsunuz.10 senededir Türkiye’de terörü bitirmek istedinizde Afyonkarahisarlılar ‘olmaz niye bunu yapıyorsunuz?’ diye ellerine mi yapıştılar. Kim karşı çıktı? Millet mi karşı çıktı? niye bitiremediler?" diye konuştu.

Güvenlik boyutuyla bu meselenin bitmeyeceği çok açık olduğunu belirten Bozdağ, güvenlik politikalarıyla bunu bitiren ülkenin olmadığını kaydetti.

Bozdağ, şöyle devam etti: "Adımlar atmak lazım, çözümler niyetiyle adımlar atmak lazım bugüne kadar atılmamıştır. Biz 2009 yılında çözüme dair projelerle milletin karşısın çıktık. 30 yıldır can yakan bir meselenin çözülmesi konusunda Türkiye’nin parlamentosu bir araya gelip konuşmayacaksa ne zaman konuşacak? Biz ‘birlik’ diyoruz o ‘ayrık’ diyor, biz ‘ kardeşlik’ diyoruz o ‘hainlik’ diyor, ‘bölücülük’ diyor. Biz Türkiye’nin her tarafında terörü bitirecek adımlar atacağız diyoruz. O gidip ‘hainlik’ diyor. Hangi lafımızda var bunu da çıkıp millete söylemesi gerekiyor. Ancak maalesef yok. İftira kampanyalarıyla bu devam ediyor." Terörün sadece AK Parti’nin değil bütün Türkiye’nin ortak sorunu olduğunu ifade eden Bozdağ, herkesin bu konuda yapıcı olması gerektiğini, partiler üstü değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, siyasi rant devşirmek için iktidara vurulduğunu bunun hastalıklı bir anlayış olduğunu anlattı.

"MHP 30 YILDIR BU TÜRKÜYÜ SÖYLÜYOR"Artık bu işi tarihe haval edilecek bir sürece girildiğini ifade Bozdağ, "Biz şimdi gelinen noktada diyoruz ki; Terör unsurları silahlarını bırakıp çıkacaklar diyoruz. Terk etmesinler mi? silahlarını bırakmasınlar mı? Bunun neresi yanlış? Bütün silahlar bırakılacak bunun Türkiye’ye ne zararı var? silahlarını bırakıp fikirlerini söylese kıyamet mi kopar. BDP konuşuyor kıyamet mi kopuyor?’ Her yerde ‘bölünüyoruz’, ‘parçalanıyoruz’ MHP’nin kehaneti tutsaydı Türkiye çoktan bölünürdü. Şimdi de uzunca bir zamandır aklım yetti yeteli bir türkünün nakaratı gibi tekrar edip duruyorlar Türkiye bölündü mü? Allah’tan milletimiz bunlara iktidar vermedik." ifadelerini kullandı. Tek bayrak, tek vatan, tek millet sözünü Afyonkarahisar’da söyledikleri gibi Türkiye’nin her yerinde söylediklerini belirten Bozdağ, şöyle devam etti: "Sayın Bahçeli’nin Hakkari'de onurla gururla yürüdüğünü gördünüz mü? Diğer illerde gördünüz mü? Kalkıp memleketin bir tarafını yok göreceksiniz, milleti kaynaştıran Türkiye’yi bütünleştiren kadroyu ihanetle suçlayacaksınız kusura bakma bu millet herkesi iyi bilir. Terörün bittiği bir Türkiye’yi düşünün; harcanan kaynakların kimisi 500 milyar doları bulduğunu söylüyor. Terör bitmiş olsa biz bu paraları Afyonkarahisar’ın, Şırnak’ın Edirne’nin kalkınması için harcasak özel sektör kanın durduğu yerde daha büyük atımlım yapacak yabancı sermaye artacağı bir Türkiye’yi düşünün. Terörle mücadele edenler ‘terör bitsin’ diye oldular. Peki terör biterse şehitlerimiz rahatsız mı olacaklar? Yeni Mehmetler, kamu görevlilerimiz şehit olmazsa şehitlerimiz bundan rahatsız mı olacaklar?" diye konuştu.