Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a: PKK hangi ligde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, Başbakan Erdoğan'a takım eleştirisi...

Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a: PKK hangi ligde
MHP Lideri Devlet Bahçeli, çözüm süreci üzerinden AK Parti'ye yüklendi. Devlet Bahçeli, 'Tehlike çözüm ve barış süreci ile Abdullah Öcalan'ın muhatap haline gelmesiyle başladı. Tehlike İmralı canisiyle haince yürütülen müzakerelerdir ' dedi.

'PKK HANGİ LİGDE? '

Başbakan Erdoğan'ın, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı hayata döndürdüğünü, imkanlarını artırdığını televizyon ekranlarında itiraf ettiğini savunan Bahçeli, 'Cezaevi şartlarının iyileştirdiğini gururla duyurmuştur. Hatta Öcalan'a 'televizyon verdik, kendi takımını izliyor' diyecek kadar aklı karışmış, basireti kapanmıştır. Başbakan Erdoğan'a Aksu'dan sormak isterim; PKK, ne zamandan beri takım olarak görülüyormuş? Bu takım hangi ligde, hangi rakiplerle mücadele etmektedir. PKK'nın saldırıları bir müsabaka olarak mı değerlendirilmektedir? PKK'nın aldığı canlar, katlettiği vatan evlatları attığı goller olarak mı görülmektedir? Başbakan Erdoğan ne dediğinin farkında mıdır? ' diye konuştu.

'AKDENİZ'İN KURUMASI KADAR İMKANSIZ '

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın sınır dışına çıkarken silahlarını bırakarak gitmesi gerektiği yönündeki değerlendirmelerini de eleştirdi. 'Şimdi de PKK'nın nasıl sınır dışına çıkacağı konusunda yorumlar yapmaya başlamıştır. ' diyen Bahçeli, Erdoğan'ın daha düne kadar 'silahlar sussun' dediğini ancak, şimdi bunun yetmeyeceğini söylediğini ifade etti. Bahçeli, PKK'nın silahı bırakmasının Akdeniz'in kuruması kadar imkansız olduğunu savundu.