‘Sezuan’ın İyi İnsanı’ Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Tiyatro Okulu Drama öğrencileri tarafından hazırlanan, yönetmenliğini Erdal Yıldırım’ın yaptığı ‘Sezuan’ın İyi İnsanı’ adlı oyun, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

‘Sezuan’ın İyi İnsanı’ Kartal’da Sahnelendi
Bertol Brecht’in başyapıtlarından biri olan ‘Sezuan’ın İyi İnsanı’nda kapitalist sömürü düzeninde iyi - kötü, ezen - ezilen çelişkisi sorgulanıyor. Oyunda ‘Hem iyi insan olup hem de insanca yaşamak olası mıdır?’ sorusuna cevap aranıyor.

Kartallı sanatseverler tarafından büyük ilgi gören oyunun ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım’a Kartal heykelciği verdi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcı Fügen Mavi, tiyatro festivalinin halkı bilinçlendirdiğini, sahnelenen oyunlarda her insanın hayatından bir kesit bulunduğunu vurguladı. Mavi, “Kartal Belediyesi olarak bu tür kültür etkinliklerine desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bizler sosyal demokrat olarak sanata ve sanatçılara her zaman sahip çıkacağız” dedi.

Kaynak: İHA