Erdoğan: CHP'li belediye alkolü yasaklamış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk'te canlı ve ortak olarak ekrana gelen "Başbakan ile Özel" programında, gazeteciler; Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Hande Fırat ve Hakan Çelik'in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Erdoğan: CHP'li belediye alkolü yasaklamış
Canlı yayında en dikkat çekici sorulardan birisi de Afyon'daki içki yasağı ve Diyanet İşleri Başkanı'nın İzmir'le ilgili sözleriydi. Alkol yasağı iddialarıyla ilgili Anayasa'nın 58. maddesini hatırlatan Başbakan Erdoğan, CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin belirli saatlerdeki içki yasağını hatırlattı ve 'Eğer bizim belediyelerden birisi böyle bir karar almış olsaydı şimdi kıyamet kopmuştu ' diye konuştu.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'nın sözlerinin de maksadının dışına taşınarak yorumlandığını kaydetti.

AFYON'DA ALKOL YASAĞI

Afyon'daki konuyu bütün içeriğiyle bilmiyorum. Valilik mi yaptı tam detayını bilmiyorum. Ben bu akşam bir şey duydum; Kadıköy'de CHP belediyesi belli saatlerden sonra alkollü mekanları kapatma yasaklama kararı almış. Medyada bu konu hiç konuşulmadı. Eğer bunu AK Partili bir belediye yapmış olsaydı kıyamet kopardı. Biz şöyle tanımlanıyoruz; Tayyip ERdoğan alkol almaz. AK Parti yöneticilerinin alkolle işi gücü yok.

Anayasanın 58. maddesi; Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır diyor. Biz anayasanın amir hükmünü uygulamak zorundayız. Okulların yanına kadar girdi bu alkol meselesi. Ben Yeşilay'ı destekliyorum. Tütün Alkol Piyasası var. Burada bir dayanışma içinde olmak lazım. Biz uyuşturucu kullanan bir nesil mi yetiştirecek miyiz tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz elinde kitap bir gençlik mi yetiştireceğiz. Alkolik bir gençlik istemiyoruz.

Diyanet İşleri Başkanımız hem arif hem de alim olan bir tarif yaptı. Bakıyorsunuz bazıları bu durumu yanlış yorumluyor. Bir istismar sözkonusu.