Çankırı Belediyesi'nden Kent Tarihini Aydınlatacak Kitap

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye tarafından bastırılan 'Candaroğlu Yurdunda Bey İmaretleri' kitap için bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Çankırı Belediyesi'nden Kent Tarihini Aydınlatacak Kitap
Kitabın yazarı Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Çetin ile birlikte makamında bir basın toplantı düzenleyen Belediye Başkanı Dinç, kitabın 1430 yılından itibaren bir asırlık dönem içinde Çankırı Kasım Bey İmareti ile Kastamonu İsmail Bey İmareti'ni konu aldığını kaydetti.

Kitabın bölge tarihine ışık tutacağını dile getiren Başkan Dinç, "Çankırı tarihte olduğu gibi bugün de liderliğe soyunacak. Zira Çankırı yapılan çalışmalarla sadece kenti kapsayan değil bölgeyi kapsayan çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmaları, Çankırı'nın bölgede lider olma yolundaki adımları olarak değerlendirebiliriz." diye konuştu.

Üniversitenin kentle ilgili sosyal ve kültürel anlamda görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğini ifade eden Başkan Dinç, akademisyenlerin donanımlarını olabildiğince aktararak insanlara katkı sağladıklarını belirtti.

"Candaroğlu Yurdunda Bey İmaretleri" adlı kitabının Çankırı'nın yerel tarihi açısından çok önemli bir çalışma olduğuna dikkat çeken İrfan Dinç, "Siz birikiminizi bizde maddi imkanlarımızı ortaya koyarak brandanın altındaki hazineleri ortaya çıkartıyor ve böylece kalıcı eserlere imza atıyoruz. Verdiğiniz emeklerden dolayı sizleri kutluyorum." dedi.

Kitabı yazma aşamasında Belediye Başkanı İrfan Dinç'in büyük desteğini aldığını dile getiren Çetin, kitabı iki yıllık bir çalışmanın ardından kaleme aldığını belirterek, "Ben kitabı yazarken sizden cesaret aldım. Sizin bu övgünüz, desteğiniz ve cesaretiniz olmasaydı biz de bu cesareti gösteremezdik. Size canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA