Yurt Gazetesinin 1. Kuruluş Yıldönümü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “En çok özgürlüğe ihtiyaç duyduğumuz alanlardan birisi, özgürlüğü teneffüs edeceğimiz alanlardan birisi medya dünyası'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yurt Gazetesi'nin Point Hotel Barbaros'ta düzenlenen 1. kuruluş yıldönümü törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada bağımsız gazeteciliğin önemine değinen Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin özgür, bağımsız gazeteciliğe, gazetelere ihtiyacı var. En çok özgürlüğe ihtiyaç duyduğumuz alanlardan birisi, özgürlüğü teneffüs edeceğimiz alanlardan birisi medya dünyası. Pek çok arkadaşımız ağır bedeller ödedi, işinden oldu, sansüre uğradı. Unutmamamız gereken bir gerçek var; hayat bir mücadele alanıdır. O mücadele alanını belirleyen temel eksen özgürlüktür. Özgürlük için topluca mücadele edersek mutlaka amacımıza ulaşmış oluruz'' ifadelerini kullandı.

Törende gazetenin bu yıldan itibaren her yıl vereceği ''Yurt Basın Özgürlüğü'' ödülünün birincisini Soner Yalçın'a veren Kılıçdaroğlu, Yalçın'ın ''682 gün cezaevinde özgürlüğe yattığını'' ve özgürlük mücadelesi verdiğini söyledi.

Soner Yalçın'ı tanımadan önce kitaplarını okuduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Kitaplarını büyük bir keyifle okudum. Son kitabı Samizdat'ı, Silivri gerçeğini öğrenmek isteyen herkesin okumasını isterim. Duyguyla gerçekleri bir araya getiren olağanüstü bir kitap. Kendisinin kalemi çok güçlü. O kitabın kendi yazarlığına ve Türkiye'de özgürlüğe çok şeyler kattığını düşünüyorum'' şeklinde konuştu

Törende konuşan gazeteci Soner Yalçın ise, “Ödülü merkez medya tarafından sessizliğe ve unutuluşa mahkum edilmek istenen Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Hikmet Çiçek, Turan Özlü gibi hapisteki gazeteciler için alıyorum. Türkiye'de gazetecilerin zindana atılması, işsiz bırakılması, kör karanlık kuyularda katledilmesi yeni değildir. Biz bu topraklarda 170 yıldır basın özgürlüğü mücadelesi veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Yurt gazetesi de bu inat kervanının yeni neferidir. Gazeteciliğin onurunu sadece iktidarlara karşı korumuyoruz. Mesleğimizin içindeki ölümcül bir virüs de gazeteciliği yok etmeye çalışıyor. Biz iktidarları yeneriz. Gerçeğin gücü karşısında hiçbir siyasal güç duramaz. Asıl mücadeleyi içimizdeki o tehlikeye karşı vermeliyiz. Çünkü onlar hakikati başka kalıplara sokarak tanınmaz hale getiriyorlar, halkı kandırıyorlar'' diye konuştu

Törene CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanısıra, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA