Yılmaz: S&p'nin Kararı Olumlu Ama Türkiye'nin Hak Ettiği Not Yine Verilmedi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Standard&Poor's (S&P)'un Türkiye'nin notunu artırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cevdet Yılmaz, "Karar olumlu ancak ülkemizin hak ettiği not yine verilmedi." yorumunu yaptı.
Yılmaz, konu ile ilgili açıklamasında piyasaların Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülke olarak gördüğünü; kredi derecelendirme kuruluşlarının ise geriden geldiğini ifade etti.

Yılmaz, Türkiye'de ekonomik tablonun olumlu olduğunu, enflasyonun tarihi seviyelere indiğini, cari açığın da önemli oranda gerilediğini anlattı.
Kalkınma Bakanı Yılmaz, pek çok ülkede kamu borçları artarken, Türkiye'de gerilediğini aktardı. Yılmaz, şunları belirtti:“Bütün bunlarla Türkiye, esasında 2013'e çok daha olumlu bir makro ekonomik göstergeler setiyle giriş yapmış oldu. Bu da piyasaları etkileyen bir unsur. Ayrıca Türkiye güçlü bir siyasi liderliği olan, politikalarını istikrarlı şekilde uygulamaya devam eden bir ülke. Bu yönüyle reformlarını devam ettiren bir ülke. Bütün bunlara baktığımız zaman çok daha iyi bir yerde olması gerekir ama bu atılan adım yetersiz de olsa olumlu yönde bir adım.'' Cevdet Yılmaz, Türkiye'ye şu aşamada yatırım yapılabilir ülke notu verilmesi' gerektiğini vurguladı.Türkiye'nin piyasa aktörlerine güven vermesinin önemli oldulğuna değinen Cevdet Yılmaz, ''Bu politikalar devam ettiği sürece kredi derecelendirme kuruluşları da er veya geç piyasanın bu realitesine uymak zorunda kalacaklar. 2 ayrı derecelendirme kuruluşunun yatırım yapılabilir ülke notu vermesi Türkiye'ye gelecek finansman miktarı ve maliyetini olumlu yönde etkileyecektir.” dedi.