Google, Fukuşima'daki Afetin Boyutlarını Görüntüledi

Google, Japonya'nın kuzeyinde 2 yıl önce yaşanan tsunaminin vurduğu yerleri ve ardında kalanları görüntüledi.

Google kamerası, "sokak görünümü" için afet bölgesinde dolaştı. Tsunaminin ardından 21 bin kişinin tahliye edildiği Namie adlı kent, şimdi Google üzerinden sokak sokak gezilebiliyor. Görüntülerde karaya oturan tekneler ve yıkılmış evler görülüyor. Namie Belediye Başkanı Tamotsu Baba, fotoğraflara baktıkça anıların tazelendiğini söyledi.

Sonbahar festivalinin yaptığı alanı görebildiğini aktaran Baba, "Buralar bize dedelerimizden miras kalmıştı. Ancak bu emaneti yeni nesillere aktaramamanın üzüntüsünü yaşıyoruz." dedi.

Baba, Google'un bu adımıyla Namie'de yaşananların kalıcı olarak hafızalarda yer edeceğini vurguladı. Tsunami sırasında evini kaybeden Koto Naganuma adlı Japon ise fotoğraflara bakmakta zorlandıklarını söyledi.

Google, 2007'de başlattığı sokak görünümü özelliğiyle 48 ülkeden 3 bin yakın şehir sokak sokak gezilebiliyor.HÜKÜMET DE KRİZE EL ATTIBu arada, hükümete bağlı Nükleer Düzenleme Kurulu, 11 Mart'ta yaşanan depremin tetiklediği tsunami nedeniyle büyük zarar gören ve radyasyon sızdıran Fukuşima Nükleer Santrali'nde yaşananları araştırmaya karar verdi. Uzmanlardan oluşacak heyetin, nisan ayı sonunda çalışmalarına başlayabileceğini ancak araştırmanın yıllara alabileceği kaydedildi .