Denizli Orman Bölge Müdürü Ersoy Açıklaması

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, kentte fidan dikecek yer bulmakta zorluk çektiklerini bildirdi.

Ersoy, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Çamlık Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, dünyadaki karaların yüzde 30'unun ormanlık alanlardan oluştuğunu, Türkiye'de ise söz konusu oranın yüzde 27 olduğunu belirtti.

Denizli'nin, 2004 yılında yüzde 45 olan orman varlığının 2012 yılı Sonu itibariyle yüzde 47 seviyesine ulaştığına dikkati çeken Ersoy, şunları kaydetti:

''Denizli, orman varlığı bakımından iyi bir seviyede. Her yıl yapılan çalışmalarla hem bozuk orman alanlarını iyileştirerek hem de boş alanları ağaçlandırılarak orman alanlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Ağaçlandırma seferberliği kapsamında Son 5 yılda toplam 17 milyon 110 bin 913 adet fidan dikildi. Diğer kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilikler tarafından da bin hektar alana 988 bin adet fidan dikildi. Son 4 yılda toplam 180 kilometre kara yolu kenarı ve 19 kilometre refüj ağaçlandırma çalışması yapıldı. Denizli'de yol ağaçlandırması yapacak yer kalmadı. İlimizde artık fidan dikecek yer bulmakta zorluk çekiyoruz, taşlık kayalık alanların dışında ağaç dikecek pek yer kalmadı, çok zor alanlar var.''

Ersoy, 2012 yılında üretim faaliyetleri dolayısıyla orman köylülerine 19 milyon 973 bin lira ödendiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA