Mhp’li Adan: Türk Milleti Hiç Bu Kadar Tehlike Altında Olmadı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İmralı süreci ve İsrail'in Mavi Marmara baskınından dolayı Türkiye'den özür dilemesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Celal Adan, Türk devleti ve Türk milletinin tarihi içerisinde hiç bu kadar tehdit ve tehlikelere açık hale gelmediğini savundu. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Adan, Türk milletinin zafer ve kahramanlıklarla dolu kendi tarihini, şehit kanlarıyla kazanılmış ve bütün dünyaya tescil ettirilmiş kendi egemenlik hakkını tiksindirici bir pazarlıkla ve gizlice darmadağınık hale getirilmek istendiğini iddia ederek, "Milli haysiyetimizi, milli şerefimizi oluşturan ne kadar değer varsa bu hükümet tarafından masaya konulmuştur." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursa'daki mitingine değinen Adan sözlerine şöyle devam etti: "Bursa'da sadece Sayın Devlet Bahçeli konuşmadı. Bursa'da Türk milletinin öfkesi konuştu.

İncinen şehitlerin ruhları dile geldi ve Bursa'da milliyetçi hareket konuştu.

Bu ülkeye kafayı takmış olanlar, gaflet ve dalalet uykusunda gittikleri yolun kötü bir yol olduğunun farkında olmayanlar, hatta ihanet içinde olanlar bursa mitinginde yükselen sese, orada dile gelen ruha dikkat etmeliler, orada söylenenleri iyi anlamalılar. Milliyetçi hareketi hafife alanlara, milliyetçi ülkücü hareketin ağırlığı behemehâl gösterilecektir." ÖCALAN’IN MEKTUBUDiyarbakır'da düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunması ile ilgili olarak Adan, "Türk devletinin bütün devlet olma vasıfları bir teröristin iradesine ve inisiyatifine bırakılmıştır. Sayın Başbakan günlerdir PKK'lı hainlere 'güvenlik garantisi' vermekle meşguldür. Aynı Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşları topyekûn eşkıya başının devletin iradesini yerlerde süründüren beyanlarına övgüler düzmüşlerdir. Sormak gerekir bu milletin kanla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine küfür etmesi mi hoşunuza giden?
Bugüne kadar şehit ettiğimiz Türk askerleri, Türk devletine verdiğimiz zararlar, hiçbiri boşuna değildi anlamında söylediği sözler mi alkışladığınız sözler? AKP ulus devlete karşıysa bunu bir hainin ardına saklanarak belli etmesin, çıksın açıkça ifade etsin." eleştirisinde bulundu. MAVİ MARMARA ÖZRÜİsrail'in Mavi Marmara baskınından dolayı Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili Adan şunları ifade etti: "Ülkelerin birbirinden özür dilemesi uluslararası hukukta yeri olan bir kavramdır. Devletler bu kararlarını tarihe bir Kanıt olarak yazılı olarak yaparlar. Oysa İsrail devleti ayrıntılarını bilmediğimiz bir telefonla Sayın Erdoğan'dan özür dilemiştir. İsrail Devleti gerçek bir özür dileyecekse bunu Türk milletinin, vatandaşlarına ve bayrağına saldırdığı için Türk Devleti'nden dilemeliydi. Üstelik bu özür yazılı bir metinle açıklanmalıydı. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin metni bir özür metni değil, durumu idare etme metnidir. Diğer taraftan, Türkiye'nin tavrı bu özür dileme olayının bir geçiştirme ve Türk kamuoyunu açıkça yanıltma girişimi olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin başından beri iddiası bu saldırının uluslararası sularda yapılmış ve taammüden, yani öldürmeyi planlayarak yapılmış olduğuydu. Türkiye bu iddiasını geri çekmiş, adeta İsrail'i aklamıştır. Sayın Başbakan ve AKP iktidarı Mavi Marmara şehitlerinin davasını açıkça İsrail'e satmıştır. Zira Türkiye'nin kullandığı argümanlar İsrail'i uluslararası hukuk nezdinde aklama amacı taşımaktadır. Çünkü uluslararası hukukta özür dileme kavramı kullanıldığı vakit, özrü dileyen ülkenin o suçu işlediği resmen kabul edilmiş sayılır. Oysa bu durum şimdi AKP hükümeti tarafından İsrail operasyonda sadece hata yapmış sayılmıştır. AKP hükümetinin İsrail'e verdiği 'âdemi mesuliyet' yani sorumlu tutulmama tavizidir. "