Belediye Başkan Yardımcısı Kutlu Açıklaması

Midyat Belediyesi vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirebilmesi için sivrisinek ve karasinek ile mücadeleye başladı.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının artması ile üremeye başlayan larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacıyla mücadeleye başladıklarını söyledi.

Çalışmaların, ilk etapta üremenin yoğun görüldüğü Katı Atık Tesisi ve Çöp Alanı, Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon Sistemi, rögarlar, fosseptikler, hayvan çiftlikleri, ağaçlık ve gübrelik alanlarda sürdüğünü anlatan Kutlu şunları kaydetti:

''Sinek ve sivrisinek mücadelesinde en önemli aşama onların oluşmasının önüne geçmektir. Bu anlamda larvasit uygulamalarıyla sinek ve sivrisinek larvalarını henüz gelişimini tamamlamadan ortadan kaldırarak yaz aylarında oluşması muhtemel sıkıntının şimdiden önüne geçmeyi planlıyoruz. Bilinen bütün üreme alanlarında yeni ekipmanlar, ilaçlar ve eğitimli personellerimiz ile çalışmalarımız devam edecektir. Vatandaşlarımız sivrisinek üreme alanı olarak bilinen sürekli su birikintilerinin kapatılması, evlerde açık ortamda bulunan araç lastiklerinin toplanarak şehir merkezinden uzaklaştırılması, kullanılmayan foseptiklerin kapatılması konularında birimimizden destek alabilirler.''

Muhabir: Selahattin Erol

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA