Bitkisel Hayattaki Babasına 7 Yıldır Gözü Gibi Bakıyor

Bartın'ın Ulus ilçesinde trafik kazası sonucu bitkisel hayata giren 58 yaşındaki Arif Bulut, 7 yıldır yaşam mücadelesi veriyor.

Oğlu Mehmet Bulut (40), ilçeye bağlı Kumluca beldesindeki evlerinde bitkisel hayattaki babasının bakımını 7 yıldır aralıksız sürdürüyor. Günün 24 saatini babasının bakımına göre ayarlayan oğul Bulut, bakım ihtiyaçları, günlük egzersiz programları, pansumanları, beslenmesi, ilaç takibi, oda ve vücut temizliği gibi bütün hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyor. Mehmet Bulut, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 2006 yılında Bartın merkezde trafik kazası geçirdiğini belirtti.

İlk müdahalesi Bartın Devlet Hastanesi’nde yapılan babasının ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne sevk edildiğini bildiren Bulut, şöyle devam etti: "Burada 6 ay kaldığı yoğun bakımda bitkisel hayata girdi. Doktorlar evde bakılmasını istediler. 2006 yılından 2013 yılına kadar babam bitkisel hayatta. Bilinci kapalı, konuşma, görme, duyma ve anlama fonksiyonu yok. 5'i erkek, 7 kardeşiz. İstanbul'da jeneratör fabrikasında çalışırken bu olay meydana geldiği için Bartın'a döndüm." dedi.

Köyün imamı Mehmet Koç ise "Mehmet Bulut’un sabırla, gayretle, hiçbir vakit bakımını kaçırmadan, eksiltmeden buna devam etmesi gerçekten büyük bir sabır gerektiren bir durum. Bütün ailelere örnek olacak bir davranış. Eşiyle, çocuğuyla, annesiyle, yani hayatını bir şekilde bu hastaya adamış durumda. Allah, her anne ve babaya bu şekilde kendisine bakabilecek evlatlar nasip etsin." diye konuştu.

Hastanın eşi Kezban Bulut (58) ise oğlu Mehmet Bulut için çok dua ettiğini, alışveriş için bile evden kısa bir süre ayrıldığında çok çaresiz ve zor durumda kaldığını ifade etti.