Başkan Palta: 'insanların En Hayırlısı İnsanlara Faydalı Olandır'

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Özel Sema İlköğretim Okulu öğrencilerine hitap ederek, güzel insan olmak gerektiğini ifade ederek, "Bir kere yalanı hiçbir zaman söylemeyin, yalanı hayatınızdan çıkarın, dürüst insan olun.'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' diyor Peygamber Efendimiz (sas). Dolayısıyla bu pencereden bakmamız lazım. Sizin ideallerinizin de bu olması lazım. 'Ben mühendis, ben doktor, ben öğretmen olacağım ama insanlara hizmet edeceğim' diyeceksiniz, ideallerinizin bu olması lazım." dedi.



Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Özel Sema İlköğretim Okulu öğrencileriyle düzenlenen söyleşiye katıldı.

Okulunun konferans salonunda düzenlenen programa Başkan Nevzat Palta, Okul Müdürü Yasin Kayhan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilere hitap eden Palta, şunları ifade etti:"Belediye başkanlığı meslek değil, bir görevdir, seçilirsin seçim süreci içerisinde veya seçildiğin süre içinde, o görevde bulunursun, o görev bittiği anda aslına dönersin. Mesleğin ne ise onu yaparsın. Dolayısıyla benim mesleğim makine mühendisliği ama görevim belediye başkanıyım. Şu anda belediye başkanı olarak görev yapıyoruz. 2003 yılında ben Devlet Demiryolları'nda genel müdür yardımcısıydım. Aksaray ve Konya ile ilgili tren yolu gündeme geldi. 2003 yılında biz Ankara-Kulu kavşağı ve Konya o zaman iki tane projeyi programa koydurmuştuk. Ankara-Kulu Kavşağı Konya bir de Ankara-Kulu kavşağı Aksaray-Ulukışla diye, tabi daha sonra o hattı değiştirdiler, şu anda uygulanan Polatlı üzerinden devam eden proje yapıldı. Aksaray da şu anda gündemde, o hat biraz değişti ama şu anda Kırşehir-Aksaray-Ulukışla hattıyla orayı denize, İçel veya İskenderun Limanı'na bağlıyordu. Bunun projesi devam ediyor. İkinci projede Antalya-Seydişehir-Konya-Aksaray-Nevşehir ve Kayseri, bu da hızlı tren projesi. Bu biraz uzun vadeli ama sonuçta şu anda yapım projesi yapılıyor. O bittiği zaman hazır, ondan sonra ihale edip rahatlıkla o projeyi uygulayabilirsin. Bu, daha çok turizme yönelik bir proje. Özellikle Çinliler önümüzdeki yıllarda milyonlarca Çinli turistten bahsediliyor. Bunlar daha çok kültür turizmine merak sarıyorlar, ağırlık veriyorlar. 2020-2023’lü yıllarda milyonlarca turistten bahsediliyor, bunların da kültür turizmi adı altında binecekler, Antalya’dan Konya-Aksaray-Nevşehir Kapadokya bölgesi ve Kayseri’ye gidecekler, bu proje aslında yolcu ağırlıklı ve turizme dayalı bir proje.İnsan olarak hepimizin bir hedefi ve idealimiz olması lazım. Hedefimizde bizi yaratan Allah'a karşı sorumluluk bilincinde olarak, ideal ve hedeflerimizi belirtmemiz lazım. Güzel insan olmamız lazım. Bir kere yalanı hiçbir zaman söylemeyin, yalanı hayatınızdan çıkarın, dürüst insan olun. Ben hiç kaybetmedim, Allah kaybettirmesin. Bu ilkelerimden, bu ideallerimden hiç taviz vermedim. Ve kaybetmedim. Allah da böyle kapıları açar, açar götürür. İdealist ve doğru insan olun. Şunu da özellikle söyleyeyim; ailenize yakışan güzel insan olun. Hiçbir aile, hiçbir anne baba sizin kötülüğünüzü istemez. Bir kere ailenizin sözünden çıkmayacaksınız. Hiçbir anne ve hiçbir baba evladının kötü olmasını istemez. Bir kere anne ve babanıza ve öğretmenlerinize asla saygıda kusur etmeyin. Hepinize başarılar diliyorum, Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin."Okul Müdürü Yasin Kayhan, söyleşi ile öğrencilere sağladığı katkıdan dolayı Başkan Nevzat Palta’ya teşekkür ederek, çiçek verdi.