Antalya'da Yaşayan Sarı Ailesinin On Yıllık Birikimleriyle Yaptırdıkları Evleri, Yangında Kullanılamaz Hale Geldi

Bekir Bektaş - Antalya'da yaşayan ve on yıllık birikimleriyle yaptırdıkları evleri, yangın sonucu tamamen yanan Sarı ailesi, sığındıkları komşularının inşaat halindeki kapısız, elektriksiz evlerinde yaşam mücadelesi veriyor.

Antalya'da seralarda gündelik işçi olarak çalışan Mehmet Sarı, on yıllık birikimiyle Varsak Altıayak Mahallesi'nde ev yaptırdı. Ev, 20 Mart Çarşamba günü çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Tüm eşyaları da yanan aile, komşularına ait inşaat halindeki eve sığındı. Kapıları, elektrik ve su tesisatı olmayan evde komşularının verdiği birkaç parça eşyayla ayakta durmaya çalışan aile, evlerini tekrar yaptırabilmek için yardım bekliyor.

Mehmet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yanan evlerini özenerek yaptıklarını belirterek, ''2008'de yaptırmaya başladığımız evi, maddi imkansızlıklar nedeniyle ancak iki yılda tamamlayabildik. On yıllık emeğimizdi, ama ancak üç yıl oturmak nasip oldu'' dedi.

Sarı, yangın haberini komşularından aldığını, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen evlerinin kısa sürede tamamen yandığını anlattı. ''Bir gömlek bile kurtaramadık'' diyen Sarı, yangının çıkış nedeninin itfaiye ve polis ekipleri tarafından da belirlenemediğini kaydetti.

Yangının ardından kendilerine komşularının kucak açtığını dile getiren Sarı, ''Yanan evimizin yanında daha inşaatı bitmeyen bir evde kalıyoruz. Kapısı, elektriği ve suyu yok. Komşuların verdiği mumlarla idare ediyoruz. Hepimiz 13 metrekarelik bir odada kalıyoruz. 6, 7 ve 12 yaşlarında üç çocuğumuz var. En çok onlar üzülüyor'' diye konuştu.

Komşularının verdiği halı, kilim ve eski koltukları kullandıklarını belirten Sarı, evlerinin yandığı günden beri komşuların yardımlarıyla ayakta kaldıklarını söyledi.

Evlerini yeniden yaptırabilmek için yardım beklediklerini ifade eden Sarı, ''Komşularımız sağ olsunlar yemek getiriyorlar. Halı, kilim getirdiler. Evimizi tekrar yaptırmak için imkanımız olsa da malzemeleri alabilsek, işçiliğini biz yaparız'' diye konuştu.

-Deniz Feneri Derneği'nden aileye yardım eli-

Öte yandan Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın, bölgedeki gönüllüleri aracılığıyla ulaştıkları ailenin mağdur olduğunu belirlediklerini duyurdu.

Aileye ilk etapta gıda paketi bıraktıklarını kaydeden Sargın, ailenin geçici olarak kaldıkları eve bir kapı taktırdıklarını söyledi.

Sargın, derneklerinin ''Bir Hayat Kurtar'' projesine dahil ettikleri aileyi, bağışçıların destekleriyle güzel bir yaşama kavuşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA