Oral Çalışlar: Bahçeli'nin sözleri umarım dil sürçmesidir

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganına karşılık verdiği 'Onun da zamanı gelecek' sözlerine tepki gösterdi.

Oral Çalışlar: Bahçeli'nin sözleri umarım dil sürçmesidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa 'da düzenlenen mitingde bir grubun 'Vur de vuralım. Öl de ölelim' şeklindeki sloganlarına 'Daha vakti var' şeklinde yanıt vermişti. MHP liderinin bu sözleri tartışma konusu olurken, konuyla ilgili bir açıklama da Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'dan geldi.

'ZAMANINDA ÖNEMLİ ROL OYNAMIŞTI AMA… '

Habertürk ekranlarında Akşam Raporu'na canlı yayın konuğu olan Çalışlar, Bahçeli'nin sözlerinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Bir dönem önce Bahçeli'nin iç çatışmaya taraf olmadığını da hatırlatan Çalışkar, 'Bahçeli zamanında önemli bir rol oynamıştı. Şimdi bu rolünü ters bir şekilde oynamaya karar veriyor gibi' dedi.

'UMARIM DİL SÜRÇMESİDİR '

Bahçeli 'nin sözlerini 'Umarım bu bir dil sürçmesidir. Geçici bir tepkidir' diyerek değerlendiren Çalışlar, 'Türkiye bir savaştan ve çatışmadan kurtulmaya çalışıyor. Bu kurtulmak isteme Devlet Bahçeli'yi neden bu kadar çok geriyor? İnanılır gibi değil. Anlamakta zorluk çekiyorum' şeklinde konuştu.

'CHP 'NİN TAVRI DA ANLAŞILIR DEĞİL '

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,ın 'Bahçeli hayatının hatasını yaptı' açıklamasına da destek veren Çalışlar, 'Bu hükümet büyük bir risk alarak bir yola girdi. Normal olarak herkesin bu cesaretli çıkışa destek olması gerekir. Ancak tam burada hem CHP hem de MHP 'nin tepkilerini anlamıyorum. MHP 'nin tavrı üzüntü verici ama CHP 'nin tavrı da anlaşılır değil' ifadelerini kullandı.