Gediz Üniversitesi'nde Azerbaycanlı Öğrencilerle Nevruz Coşkusu

Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği ile Gediz Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Nevruz Kutlaması, renkli görüntülere sahne oldu.

Azerbaycanlı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gece, Gediz Üniversitesi’nde yapıldı. Etkinlikte Azerbaycan Diyalog ve Kardeşlik Derneği ile Cihan Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu üyeleri çeşitli gösteriler sundu. Nevruz Bayramı kutlaması, saygı duruşu ve Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Gecede konuşan Azerbaycan Diyalog ve Kardeşlik Derneği Eğitim Danışmanı İdris Karaahmetoğlu, Nevruz’un Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tataristan, Uygur Bölgesi, Anadolu ve Balkanlar olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından kutlandığını söyledi.

Nevruz’un kutlandığı her yerde neşe, sevinç, komşuluk, paylaşım ve ikram gibi güzellikler belirdiğini aktaran Karaahmetoğlu, “21 Mart’ta havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Bu nedenle 21 Mart tüm canlılar için uyanış kabul edilir. Nevruz bayramınız kutlu olsun” dedi.

“AZERBAYCAN GERÇEK DOST”

Nevruz bayramı kutlaması gecesinde konuşan Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Azerbaycan’ın Türkiye’nin gerçek dostu olduğunu belirterek, “Tarihte hiçbir ülke Azerbaycan’ın bize yakın olduğu kadar yakın olmamıştır. Ben de Orta Asya’da 8 yıl kaldım. Biz Nevruz’u orada öğrendik. Herkesin Nevruz bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Çevik ayrıca, üniversiteler arası bowling, futbol ve tenis yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de çeşitli armağanlar verdi. Azerbaycan Kafkas Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Zafer Ayvaz da, Azerbaycan’da uzun süre görev yaptığını hatırlatarak, “Azerbaycan gibi güzel bir yerde uzun süre görev yapmanın mutluluğunu yaşadım. Azerbaycan’dan döneli 20 yıl oldu ama ben Azerbaycan’ı, oradaki güzellikleri, güzel insanları hiç unutmadım. Azerbaycanlı kardeşlerimizi burada misafir olarak görmüyoruz. Büyük lider Haydar Aliyev’in dediği gibi biz bir millet iki devletiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Azerbaycanlı öğrenciler ve Azerbaycan Diyalog ve Kardeşlik Derneği üyeleri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Kafkas Halk Dansları Topluluğu’nun dansları ile renk kattığı gece, Türkçe Olimpiyatları’nda altın ve gümüş madalya kazanan Azerbaycanlı öğrencilerin şarkılarını seslendirmesiyle devam etti. Geceye katılan Azerbaycanlı öğrenciler, ellerindeki Azerbaycan bayraklarını sallayarak şarkılara eşlik etti .