Fırtına Ege’yi Etkisi Altına Almaya Başladı

Bodrum İlçesinde, sabah saatlerinde başlayan fırtına hayatı olumsuz etkilerken yarın öğle saatlerine kadar süreceği belirtildi.

Fırtına Ege’yi Etkisi Altına Almaya Başladı
Saatteki hız 60 km'ye ulaşan fırtına sahil kenarında bulunan bazı işyerlerinde maddi hasara neden oldu. Şiddetli fırtınanın etkisi ile oluşan dalgalar zaman zaman sahil kesimindeki ev ve işyerlerinin boyunu aştı. Gece yarısı şiddetli fırtınanın hızını artıracağı ve saatteki hızının 90 km hıza ulaşacağı yetkililer tarafından belirtildi. Belediyeler saat başı fırtına anonsu geçerek vatandaşları uyardı. Bodrum İstanköy (kos) feribot seferleri iptal edildi.

Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre, fırtınanın 90 km hıza ulaşacağı belirtilerek, “Güney Ege’de pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (60-90 km/s) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege’de Salı günü sabah saatlerinde, Güney Ege’de aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizci ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

Öte yandan akşam saatlerinde fırtınanın şiddetini artırarak devam edeceği ve yarın öğle saatlerinden sonra etkisini yitireceği öğrenildi .
Kaynak: İHA