Ayto’da Kadınlar İçin Bilgilendirme Toplantısı

Aydın Ticaret Odası (AYTO), kadın sivil toplum örgütlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Ayto’da Kadınlar İçin Bilgilendirme Toplantısı
Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında açılan Sabancı Vakfı Hibe Programı ile ilgili Aydın Ticaret Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN-WOMEN), Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Vakfı ortaklığı ile yürütülen program hakkında Hediye Nur Hasırcı bilgi verdi. 01 Mart 2013 tarihinde ilk teklif çağrısı yapılan programa Son başvuru tarihinin 02 Mayıs 2013 tarihinde Sona ereceğini söyleyen Hediye Nur Hasırcı, ilk teklif çağrısı bünyesinde 10 ilde toplam 200 bin dolar karşılıksız hibe dağıtılacağını kaydetti.

Hasırcı, kadın sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversitelerin ortak kuruluşlar olarak programa başvurabileceğini söyledi.

En az 15 bin TL, en fazla 35 bin TL miktarları arasında karşılıksız verildiğini kaydeden Hasırcı, hibe programının genel amacının pilot illerde kadın sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin geliştirilmesi ve kadınların güçlendirilmesine katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA