Bahçeli: Büyükşehir Olma Sürecinde Büyük Tuzaklar İyi Farkedilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, büyükşehir belediyesi olma sürecinin arkasında, Türk milletinin karşı karşıya kaldığı büyük tuzakları bu memleketin evlatlarının, hangi siyasi partide olurlarsa olsunlar iyi fark etmesi gerektiğini söyledi.

473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında mesir macunu saçım törenine katılmak için Manisa’ya gelen Bahçeli, Manisa Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Bahçeli, ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte büyükşehir belediyesi olan 14 ilin arasında Manisa'nın da yer aldığını hatırlattı. Bahçeli, bir ilin toplumsal dinamizmi, kolektif ihtiyaçlarının artışı ve sosyoekonomik gelişmişlik seviyesinin belediyenin sunacağı hizmetlerin kapsamını genişletip yeni sorumluluklar yükleyebileceğini ve bu sorumluluklar çerçevesinde yeni kurumsal yapıya ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

MHP olarak, bu talepler çerçevesinde büyükşehir sayısının artmasına karşı oldukları bir gelişme olarak nitelendirilmemesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, “Ancak bu büyükşehir belediyesi olma sürecinin arkasında, milletimizin karşı karşıya kaldığı büyük tuzakları da bu memleketin evlatları, hangi siyasi partide olurlarsa olsunlar iyi fark etmelidirler.” diye konuştu.

Diyarbakır'ın yasa öncesi, Van, Mardin ve Şanlıurfa'nın ise yasanın ardından büyükşehir olduğunu belirten Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir an düşünelim. Büyükşehir tuzağıyla, son büyükşehir yasasıyla birlikte büyükşehir alanı, mülki idare ile örtüşür hale gelmiştir yani tüm il sınırları, büyükşehir kapsamına alınmıştır. Bu şehirlerin arasında kalan, özellikle de 2011 ve 2012 yıllarında terörün tırmanmasıyla alan hakimiyeti bölücü etnik unsurlar tarafından sağlandığı iddiası taşıyan Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Bingöl, Bitlis, Tunceli ve Ağrı, birlikte düşünüldüğü vakit Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 134 bin kilometrekare toprak alanı olan ve 8 milyon 200 bin insanımızın yaşadığı bir coğrafya parçamızdır, vatanımızın bir bölümüdür. Eğer vatanımızın bu bölümü, büyükşehir tuzağıyla, demokratik cumhuriyet, özerk bölge, federal yapı için hazırlanmışsa. Bu da başkanlık sistemiyle bir projenin unsuru haline getiriliyorsa Büyükşehir Yasası büyük tuzak olarak milletimizin karşısındadır. İnşallah bu gerçekleşmeyecektir. Buna aziz milletimiz müsaade etmeyecektir.” Konuşmanın ardından Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Atatürk Gençlik Merkezi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Mümin Özkasap Spor Tesisi, 11 mahalleye spor alanı, Bedesten Meydanı ve Tarihi Efendiler Kahvesi, Kırtık Sosyal Hizmet Binası, Güzelyurt Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Bahçeli’nin yanı yıra Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, davetliler, partililer ve vatandaşlar katıldı.