Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, genç nesillerin aldıkları eğitim ve büyüklerinden edindikleri deneyimle daha başarılı olacaklarına inandığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'ndan oluşan heyet, Başkan Güzelbey'i ziyaret etti.

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu beraberindeki heyet, iki yıl kurulun faaliyetlerini ve gelecekteki hedeflerini Güzelbey ile paylaşarak, iş dünyası ve ticaret alanında sohbet etti.

Güzelbey, ziyarette, Gaziantep'in sanayi ve ticaret alanında başarılı bir kent olduğunu belirti.

Çalışkan ve üretken bir sanayici topluluğuna sahip olduklarını vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti.

''Sizin gibi genç girişimciler de bu topluluğa önemli katkılar sunacak. Genç nesillerin aldıkları eğitim ve büyüklerinden edindikleri deneyimle daha başarılı olacaklarına inanıyorum.

Genç girişimcilerin dernekler veya oluşum çatısı altında buluşarak kentine, ülkesine ve neticede insanlığa hizmet vermesi önemli bir değerdir. Bu oluşumda kadın girişimcilerin de aktif rol almasının sevindirici gelişme.''

Konukoğlu da girişimciliği gündemde tutmayı, genç iş adamlarına ve girişimcilere yardımcı olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Dinamik ve girişimciliği seven bir yönetim grubu ile çalıştığını ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

''Genç girişimci arkadaşlarımıza projeler üretip onlara yol gösterici olacağız. Kendini ticaret ve girişimcilik alanında ifade etmek isteyen herkesi bünyemizi bekliyoruz. Hep birlikte el ele verip kentimizin ve ülkemizin ticaret hacmine, ekonomisine katkı sağlayacağız.''

-CHP Gaziantep il teşkilatının Araban ziyareti

CHP Gaziantep il teşkilatı Araban ilçesini ziyaret etti.

İl Başkanı Mehmet Gökdağ, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, CHP Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, CHP Nizip İlçe Başkanı Haluk Kahraman, CHP Nurdağı İlçe Başkanı Cahit Çiftçi, CHP Yavuzeli İlçe Başkanı Şahabettin Keskin ve il yönetim kurulu üyeleri ile Araban ilçe teşkilatını ziyaret etti.

CHP Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı ile Arabanlı iş adamı Hüseyin Kılıç ve partililerin de katıldığı heyet, daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Esnafın sorunlarını dinleyip, hükümetin çalışmalarını eleştiren CHP İl Başkanı Gökdağ, ''Ülkenin gidişatı iyi değil. AK Parti hükümeti ülkeyi felakete sürüklüyor'' dedi.

Gökdağ, vatandaşları CHP çatısı altında toplanmaya çağırdı.

-Asfalt çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılı asfalt yenileme çalışmalarına Kemal Köker Caddesi'nde başladı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, çalışma kapsamında ana arterler başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğu bölgelerde yıl sonuna kadar sıcak asfalt imalatı ve yama çalışmalarının sürmesinin planlandığı belirtildi.

İklim koşulları ve çalışmalar sonunda yollarda meydana gelen bozuklukların yarattığı olumsuzlukların ortadan kaldırılacağını ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

''Kemal Köker Caddesi ile Fidanlık Mahallesi 14 Nolu Cadde'de asfalt çalışmaları tamamlandı. Atatürk Mahallesi 80 Nolu Cadde ile Kemal Kalender Caddesi'nde ise asfalt çalışmalar sürüyor. Ana arterlerde yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan ara yollar ve köy yolları da daha sağlıklı yapıya kavuşturulacak.''

-Özel Sanko Ortaokulu yüzmede il birincisi oldu

Özel Sanko Ortaokulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaokullar arası ''Yıldızlar Yüzme il Birinciliği'' yarışlarında erkeklerde il birincisi oldu.

Sanko'dan yapılan açıklamaya göre, Kamil Ocak Kapalı Yüzme Havuzu'nda 18 okulun katılımıyla gerçekleştirilen yarışlarda, Özel Sanko Ortaokulu yıldız erkeklerde birincilik, yıldız bayanlarda üçüncülük, ferdi müsabakalarda ise 19 il birinciliği, 13 il ikinciliği, 27 il üçüncülüğü elde etti.

Öğrencileri ve öğretmenleri kutlayan Özel Sanko Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş, destekleri için de velilere teşekkür etti.

Şahintaş, özellikle yüzme sporunun çocukların akademik gelişimi ve performansında önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Muhabir: Yusuf Atlıhan - Mahmut Bazlama / Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA