Ünye'de Aşçı Yetiştirme Kursu

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası , Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi Aşçı Yetiştirme Kursu başladı.

ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, mesleki eğitime önem verdiklerini, bu kapsamda Türkiye'de mesleği olmayan insanları açılan kurslarla meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Kursiyerlerin istekli olduğunu ifade eden Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, ''Kursiyerlerimizin elinden çıkan güzel yemekleri bizler de yiyeceğiz. Bu kursun hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

İŞKUR Müdür Vekili Recep Özcan ise kursiyerleri kursu aksatmamaları konusunda uyararak, şunları söyledi:

''Meslek kurslarımız önem kazanıyor. Aşçı yardımcıları kursuna kayıtlı 17 kursiyerimiz var. Bu kursun bitiminde belge alanlardan en az yüzde 50'sini işe yerleştireceğiz. Kursta hocalarınızın verdiği eğitimi iyi almanızı, özellikle kursa devamsızlık etmeksizin her gün gelmenizi istiyoruz.''

Ünye Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi'nde verilmeye başlanan Aşçı Yardımcılığı Kursu'nun 3,5 ay süreceği, kursiyerlere günlük 20 lira verileceği, kurs bitiminde kursiyerlerin yüzde 50'sinin işe yerleştirilmesinin garanti edildiği belirtildi.

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA