Cumhurbaşkanı Eroğlu, Yök Başkanı Çetinsaya’yı Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yüksek öğretimde gelinen noktanın, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) KKTC üniversitelerine vermiş olduğu desteğin sonucu olduğuna işaret ederek, “İşbirliğimiz olumlu şekilde devam etmeseydi bugün burası üniversiteler ülkesi haline gelmezdi” dedi.

Eroğlu, bu sabah Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Ali Avni Yönel ve bakanlıktan bazı yetkilileri de hazır bulundu.

YÖK Başkanı Çetinsaya, KKTC’de yüksek öğretim alanındaki gelişmeleri “kıvanç verici” olarak nitelendirerek, istatistiklere de çarpıcı şekilde yansıdığını belirttiği bu büyüme ve gelişmenin devam etmesini istediklerini vurguladı. Bunun Türkiye’yle KKTC arasındaki ilişkilerin de doğal sonucu olduğuna işaret eden Çetinsaya, “Bunun mutlaka devam etmesi lazım ama, kalite süreçleriyle taçlandırılarak; markalaşarak devam etmesi lazım ve bütün bu süreçlerin sonunda da uluslararasılaşma hedefine daha çok varmak için gayret göstermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Çetinsaya, bugün KKTC’de tüm muhataplarıyla görüşüp konuşacaklarını ve ortak hedeflere doğru nasıl daha iyi yürünebileceği konularını ele alacaklarını anlattı. Uzun vadede birlikte çalışmaları halinde başarılı adımlar atacaklarına inandığını belirten Çetinsaya, KKTC’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, YÖK yetkililerinin ziyareti ve Eğitim Bakanlığı ile sürdürülen diyaloğun memnuniyet verici olduğuna işaret ederek, KKTC’de gerçekleştirecekleri görüşmelerden güzel sonuçlar çıkacağına inandığını söyledi.

YÖK’ün her zaman KKTC’deki üniversitelere gerekli desteği verdiğini ve bundan sonra da aynı anlayışın devam edeceğine inancının tam olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Yüksek öğretimde gelinen nokta, YÖK’ün KKTC üniversitelerine vermiş olduğu desteğin sonucudur. Sizlerle işbirliğimiz olumlu şekilde devam etmeseydi bugün burası üniversiteler ülkesi haline gelmezdi” dedi.

YÖK yetkililerinin verdiği cesaret ve KKTC’ye verdikleri önem doğrultusunda alınan kararlarla KKTC’nin üniversiteler ülkesi pozisyonuna gelmiş durumda olduğuna işaret eden Eroğlu, Türkiye’nin önemli üniversitelerinin KKTC’de kampus kurmasını da ülke tanıtımı açısından önemli atılımlar olarak değerlendirdi. Eroğlu, ODTÜ, İTÜ gibi kaliteli, marka üniversitelerin KKTC’de kampüs açmalarının ülke için önemini vurgularken, Çukurova Üniversitesi’nin de yakında KKTC’de kampüs kurma hazırlığı içinde olduğunu anımsattı. Eroğlu, Türkiye’de üniversite sayısı arttıkça YÖK’ün sorumluluğunun da arttığını belirterek, çalışmalarında başarılar diledi .
Kaynak: İHA