Bitlisli Muhtarlardan Barış Sürecine Tam Destek

Bitlis Aktif Muhtarlar Derneği'ne bağlı 50 muhtar bir araya gelerek, barış sürecine destek verdiklerini açıkladı.

Bitlis Aktif Muhtarlar Derneği adına basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Maşallah İletmiş, Bitlis’ten tüm dünyaya seslendiklerini belirterek, barış sürecinde barıştan taraf olduklarını söyledi.

İletmiş, “Biz de bu yörenin insanlarıyız. Barış sürecine destek veriyoruz. İnşallah bu süreç olumlu geçer. Barış olur 30 yıldan bugüne gelen sıkıntılar biter ve hayırlısı olur. Biz barış sürecini sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah barış baharla birlikte gelecek.” diye konuştu.

Muhtarlardan İlhan Turgut ise ülkenin ana temel sorunu olan barış sürecini canı gönülden desteklediğini ifade etti.

Turgut, şöyle dedi: "Temennimiz, kısa süre içerisinde bu sürecin son bulmasıdır. Barış ve kardeşliğin tekrar pekiştirilmesini diliyoruz. Bilindiği gibi Çanakkale zaferinde 250 bin insanımız şehit düştü. Kürt milleti için olsun, Türk milleti için olsun, Zaza olsun, hangi ırktan olsun bu bayrak bizim için bir semboldür. Çünkü Çanakkale zaferinden rengini alan bir semboldür. Bu ülkede yaşayanların yüzde 90'ı Müslümandır. Bu ülkede yaşayan insanlar olarak Kürtçülük, Türkçülük, efendim Lazcılıkmış bu ayrımcılığı istemiyoruz. Tek bir devlet çatısı altında birlik istiyoruz.”