Ağrı'da Silah Bırakma Mesajına Destek

Ağrı'da 150 sivil toplum kuruluşu çözüm sürecinde yaşanan gelişmelere destek vermek için ortak basın açıklaması yaptı.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erat, ATSO binası önünde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından imzalanan basın açıklamasını okudu.

Erat, İmralı ile gerçekleşen görüşmeler neticesinde Diyarbakır'da okunan mektubun tüm Türkiye'nin, Doğu halkının yüreklerine su serptiğini ve büyük heyecan oluşturduğunu söyledi.

Ağrı'daki 150 sivil toplum örgütü olarak, daha önce de yaptıkları açıklamada süreci desteklediklerini ifade eden Erat, şunları kaydetti:

''Bu düzeye gelen bir sürecin mutlaka sonuçlandırılması gerekmektedir. Ancak Meclis'teki bazı partilerden gelen çatlak sesler bizleri endişelendirmektedir. Bu partiler mutlaka halkın sesine kulak vermeli ve bu akan kanın önüne geçmeli. Bu sürecin sona ermesinin ardından bölgemizin ve ilimizin hızla kalkınacağına, yatırımcıların en büyük engelinin ortadan kalkacağına ve ülkemize bir bahar havasının geleceğine inancımız tamdır. Tüm parlamentonun bu sürece destek vermesini bekliyoruz. Aksi takdirde bu halk sürece destek vermeyen partilere sandıkta gerekli cevabı verecektir.''

Muhabir: Metin Göktekin / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya
Kaynak: AA