95 Sanatçıdan Çanakkale Türküsü

Çanakkaleli 95 sanatçı "Çanakkale Türküsü" için kamera karşısına geçti.

95 Sanatçıdan Çanakkale Türküsü
‘Çanakkale İçinde’ adlı klip, paylaşım sitelerinde büyük ilgi gördü.

Çanakkale’de yaşayan Kuzey Kumsal, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümünde farklı bir proje ortaya koyabilmek için meşhur "Çanakkale İçinde" adlı türküye farklı bir yorum kazandırmak istedi. Bu fikrini paylaştığı herkes projede rol almayı kabul edince meşhur türkü 95 sanatçının seslendirdiği 10 dakikalık bir klip haline geldi. Kanundan elektro gitara, neyden saksafona kadar her çeşit müzik aletinin kullanıldığı klipte, Çanakkale Türküsü pop, caz, Türk halk müziği, sanat müziği gibi çeşitli türlerde seslendirildi. 18 Mart’ta sosyal paylaşım sitesine yüklenen klip, 200 binin üzerinde paylaşım sayısına ulaştı.

Projenin yapımcısı ve yönetmeni Kuzey Kumsal, bu projeyi uzun zamandır düşündüğünü belirterek, “Bu projeyi arkadaşlarımla hocalarımla paylaştım. Kimse sırtını çevirmedi, herkes destek oldu. Bugüne gelebildiğimiz için çok mutluyum. Çanakkaleli müzisyenler olarak Çanakkale’yi tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya duyurduğumuzu düşünüyorum. Güzel bir paylaşım oldu. Bu projede, söyleyen ve icracılar olarak 65 sanatçımız yer aldı. Yaklaşık 30 kişilik de koromuz var. Toplam 95 kişilik bir ekiple çalıştık” dedi.

Klipin, 57. Alay Şehitliğinde çekilen bölümünde yer alan ses sanatçısı Emre Erdem, “İnanılması zor bir şeydi. Ben stüdyo aşamasındayken, ‘Altında yatıyor aslan yiğitler’ kısmını söylediğim zaman aklıma burası geldi. Bu bölümü burada çekmeliyiz diye düşündüm çünkü 57. Alay bu zaferde çok önemli yeri olan bir yer. Burada bütün alay şehit oldu. O yüzden öyle bir şey geldi aklımıza. Tüyler ürperten bir çalışma oldu. O yüzden çok gururluyum” diye konuştu.

Klibin görüntü yönetmeni Furkan Daşbilek ise, “Çok kısa bir zamanda hazırladık. Çok zorlandık. En azından bir haftalık hazırlık süresi olması gerekiyorken biz bir iki günlük hazırlığın ardından çekimlere başladık" dedi

Klibin montajını yapan Volkan Araz ise, “Başlangıçta bu kadar uzun olacağını sanmıyordum. Bu kadar müzisyen toplayabileceğimizi düşünmüyorduk ama kayıtlar çok zevkli geçti çünkü proje çok eğlenceliydi. Gelen tepkiler çok güzel. Böyle bir iş yaptığımız için gururluyuz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA