Süleyman Sargın: İrmak Tv, İzleyicisini Manen Doyuracak

Irmak TV Genel Müdürü Süleyman Sargın, yayın hayatına bugün ‘merhaba’ diyecek kanalın izleyicilerini manevi yönden doyuracağını söyledi.

Süleyman Sargın: İrmak Tv, İzleyicisini Manen Doyuracak
İzleyicilerden Irmak TV’nin doğal müfettişi olmasını isteyen Sargın, "Bizden ilgilerini ve dualarını esirgemesinler." temennisinde bulundu.İzleyicilerinin manevi dünyasına hitap edecek Irmak TV, bugün yayın hayatına başlıyor. Test yayınına geçtiğimiz yıl başlayan kanal; tefsir, fıkıh ve hadis derslerinin yanı sıra Fethullah Gülen Hocaefendi'nin sohbetlerini izleyiciyle buluşturacak. Irmak TV’nin yayın içeriği hakkında bilgi veren Genel Müdür Süleyman Sargın, dini ve kültürel değerlere göre yayın yapılacağını belirtti.

Yayın hayatını devam ettiren Radyo Cihan’da Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vaaz ve sohbetlerini yayınladıklarını anlatan Sargın, bu yayınların büyük bir teveccühe mazhar olduğunu söyledi.

Sargın, “Dinleyicilerimiz bizden bu radyonun birde görüntülü formatını talep ettiler. Çalışmaları yapılarak Irmak adında bir televizyon projesi oluşturuldu. Bu televizyonun yayın akışını bir Müslüman’ın 24 saati içerisinde önemli olan temel taksimleri ve köşe taşlarını baz alarak belirledik. İlahi taksimde Allah Müslüman’ın 24 saatini namaz vakitlerine göre taksim ediyor. Bizim de yayın akışımız bir Müslüman’ın 24 saatine göre 5 vakit namaz üzerine oluşturulmuş durumdadır.” şeklinde konuştu.

Irmak TV’de her namaz vaktinde ezan okunacağını anlatan Sargın, kanalın içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “Namaz aralarında insanları manen ve kalben doyuracak programlar yayınlanacak. Bu programlar arasında hanımlara ve çocuklara hitap edecek yayınlar olacak. Dini ve kültürel değerlerimizi anlatan yapımlarımız ve belgesel programlarımız olacak. En eski İslam klasiklerini ve eserlerini tanıtan programlarımız olacak. Yurt dışına giden ve Türk okullarında hizmet eden çağın muhacirleri dediğimiz arkadaşlarımızı ekrana taşıdığımız programlar olacak.”Irmak TV’nin ana unsurunu radyoda olduğu gibi Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbet ve vaazlarının oluşturacağını ifade eden Sargın, izleyicilerden bir müfettiş gibi kendilerini denetlemesini istedi. Sargın, şöyle devam etti: “Bu kanal izleyicilerimizindir. Biz kafamızda bir format oluşturup onlara dayatma niyetinde değiliz. Seyircilerimizin istekleri doğrultusunda bir yayın akışı belirleme arzusu içindeyiz. Zaten bu kanal da onların istekleri doğrultusunda ortaya çıktı. Seyircilerimiz kendilerine hitap edecek güzelliklerin bir kısmını biz gözden kaçırsak bile bu kanalın doğal müfettişleri olarak bizi her zaman denetlesinler ve eleştirsinler. Taleplerini her zaman bize iletsinler. Seyircilerimizin talepleri ve eleştirileri ve denetimler sonucunda ortaya çıkardıkları her şey bizim için yol gösterici olacaktır. Seyircilerimizle sürekli olarak irtibat halinde olmak istiyoruz bizden ilgilerini ve dualarını esirgemesinler.”