Öcalan'ın Çağrısı Fransız Basınında Geniş Yer Buldu

Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı Fransız basınında geniş yer buldu.

Birçok gazete ve internet sitesi çağrıyı ilk haber olarak duyurdu. Fransız haber ajansı AFP de Abdullah Öcalan'ın çağrısını flaş haber olarak okuyucularına aktardı. Öcalan’ın yeni bir dönem başlattığı silahlı direniş sürecinden, demokratik siyasi sürece kapı açtığına vurgu yapıldı. Le Figaro gazetesi ise internet sitesinde ''Öcalan ateşkes çağrısı yaptı''başlığını kullandı. Gazete haberinde Öcalan'ın silahların bırakılması çağrısı yaptığını hatırlatarak, 30 yıldır süren çatışmaların 45 binden fazla insanın ölümüne yol açtığını yazdı.
Gazete daha önce PKK'nın 4 ez ateşkes ilan ettiği, fakat bunların Ankara tarafından tanınmadığını bu seferki görüşmelerin açıktan yürütüldüğünü duyurdu.
Le Monde Gazetesi de Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silahları bırakarak Türkiye'yi terk etme çağrısında bulunduğunu yazdı. Gazete İçişleri Bakanı Muammer Güler'in ''Dil barış dilidir, uygulamayı görmek lazım''sözlerini de okuyucularına aktardı.Fransız haber kanalı France 24 ise Öcalan’ın Ankara ile tarihi barış çağrısını ilan ettiğini aktardı. Haber kanalı, Kürtlerin 30 yıl sonra Ankara ile barış görüşmelerine başladığına da vurgu yaptı.